Други Крими

Комисар Рогачев с поредната нетрадиционна кампания за живота на тийнейджърите

  09.04.2021 09:38             
Комисар Рогачев с поредната нетрадиционна кампания за живота на тийнейджърите

ПЛОВДИВ. Бившият шеф на Областната дирекция на МВР-Пазарджик и настоящ директор на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев поде поредната нетрадиционна инициатива с цел превенция. С позитивното послание „Избери живота!“, изписано върху  фотография на велосипед, оставен  на ръба на планински зъбер, роденият в Стрелча полицай призова тийнейджърите заедно да обявят война на наркотиците

Снимка с надпис: „Не убива последната доза. Убива ПЪРВАТА“, намира място на билбордове и LED екрани на възлови кръстовища и пътни артерии в града. Кампанията с различна гледна точка и почерк цели да накара младите хора да се замислят за последствията и на време да направят своя категоричен избор - живот без дрога, за да не паднат в пропастта на зависимостите. Въпреки, че пандемията и дистанционното обучение оставиха учениците през по- голяма част от времето у дома, употребата на психоактивни вещества продължава да е един от най-острите проблеми сред тийнейджърите. Видео презентации в часовете на класа, беседа с инспектори от Детска педагогическа стая и личен разговор с разследващи, които могат да отговорят и на най- смелите въпроси по темата, са само част от стъпките, с които  полицията в областния град ще се опита да достигне до подрастващите, за да са наясно с фаталните последствия от подобен избор. От полицията призовават и родителите към по- активна социална ангажираност, както и със запълването на свободното време на децата с различни извънкласни активности.

По статистически данни на ОД на МВР Пловдив само през първите три месеца на годината за престъпления, свързани с наркотични вещества са образувани 242 заявителски материала, а задържаните за производство и разпространение са 171, като 9 от тях са жени. Четирима от извършителите на разкрити престъпления от този род са непълнолетни  на възраст между  14 и 17 години.

"Знаме" припомня, че освен на пазарджишката дирекция, в нашата област, старши комисар Рогачев бе началник и на велинградското Районно управление на МВР.

(Зн)


Свързани