Четвъртък, 08 Юли 2021
 
Други Крими

Комисар Рогачев с поредната нетрадиционна кампания за живота на тийнейджърите

  09.04.2021 09:38             
Комисар Рогачев с поредната нетрадиционна кампания за живота на тийнейджърите

ПЛОВДИВ. Бившият шеф на Областната дирекция на МВР-Пазарджик и настоящ директор на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев поде поредната нетрадиционна инициатива с цел превенция. С позитивното послание „Избери живота!“, изписано върху  фотография на велосипед, оставен  на ръба на планински зъбер, роденият в Стрелча полицай призова тийнейджърите заедно да обявят война на наркотиците

Снимка с надпис: „Не убива последната доза. Убива ПЪРВАТА“, намира място на билбордове и LED екрани на възлови кръстовища и пътни артерии в града. Кампанията с различна гледна точка и почерк цели да накара младите хора да се замислят за последствията и на време да направят своя категоричен избор - живот без дрога, за да не паднат в пропастта на зависимостите. Въпреки, че пандемията и дистанционното обучение оставиха учениците през по- голяма част от времето у дома, употребата на психоактивни вещества продължава да е един от най-острите проблеми сред тийнейджърите. Видео презентации в часовете на класа, беседа с инспектори от Детска педагогическа стая и личен разговор с разследващи, които могат да отговорят и на най- смелите въпроси по темата, са само част от стъпките, с които  полицията в областния град ще се опита да достигне до подрастващите, за да са наясно с фаталните последствия от подобен избор. От полицията призовават и родителите към по- активна социална ангажираност, както и със запълването на свободното време на децата с различни извънкласни активности.

По статистически данни на ОД на МВР Пловдив само през първите три месеца на годината за престъпления, свързани с наркотични вещества са образувани 242 заявителски материала, а задържаните за производство и разпространение са 171, като 9 от тях са жени. Четирима от извършителите на разкрити престъпления от този род са непълнолетни  на възраст между  14 и 17 години.

"Знаме" припомня, че освен на пазарджишката дирекция, в нашата област, старши комисар Рогачев бе началник и на велинградското Районно управление на МВР.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички