Други

Ясни са носителите на годишните награди в строителството

  09.04.2021 14:48             
Ясни са носителите на годишните награди в строителството

Областното представителство в Пазарджик на Камара на строителите в България (ОП на КСБ) обяви победителите от годишните си награди за 2020 г.

Пандемичната ситуация в страната наложи отлагане на тържествата в края на 2020 г. и връчването на годишните награди в строителството от област Пазарджик. След двукратно отсрочване и през 2021 г. Областният съвет (ОблС) на ОП на КСБ – Пазарджик реши победителите да бъдат обявени без провеждане на събитие.

Инж. Иван Делчев - Председател на областното представителство връчи наградите днес в офиса на Областното представителство в Пазарджик.

ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА СТРОИТЕЛНИЯ БРАНШ се присъжда за втора година. За първи път е връчена през 2019 г. на Димитровден на Никола Василев, „Строймонтаж 07“ ЕООД. За 2020 г. изборът е направен след гласуване между членовете на ОП - Пазарджик в периода 1 - 25 октомври 2020 г. Строителят, получил най-много гласове, е инж. Благо Танков, „Брокс 2003“ ООД, Пазарджик.

Престижният приз ЗЛАТНА ЛИБЕЛА 2020 – символ на добра строителна практика и управление, колегиалност, толерантност към партньори и колеги, се дава за 13-и път. По традиция победителят се определя от членовете на ОП в Пазарджик. „Златната Либела 2020“ е за инж. Роман Цветков, „Металика“ ООД, Пазарджик.

Носителят на отличието ФИРМА С ДЪЛГОГОДИШНА ИСТОРИЯ, ОПИТ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ се избира от ОблС на ОП на КСБ - Пазарджик. С пълно единодушие тази година с него се награждава „Янев – 55“ ЕООД, Пазарджик, с управител инж. Евтим Янев.

НАЙ-ДИНАМИЧНО РАЗВИВАЩА СЕ ФИРМА е „Инфрастрой СМ“ ООД, Пазарджик, с управител Спас Георгиев. Класацията в тази категория е на база информацията за последна финансова година. Показателите са Нетни приходи от продажби (НПП), Дълготрайни материални активи (ДМА) и Средносписъчен състав на персонала. Критериите, по които са определени победителите, са най-голям растеж в трите показателя на база подадени данни при чл. 20, ал. 2 от ЗКС по формула: 25% НПП, 25% ДМА, 50% персонал за финансова 2019 спрямо 2018 г.

На същия принцип се избира между фирмите с управители до 40 г. и НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ. Победител в тази категория е „Артстрой Про“ ООД, Пазарджик, с управител арх. Стефан Гюрджеклиев.

Кандидатури за СГРАДА НА ГОДИНАТА 2020 са постъпили само в категория „Жилищни сгради/Жилищни комплекси, многофамилни сгради, еднофамилни сгради“. Победител е многофамилна жилищна сграда в Пазарджик на ул. „Неофит Бозвели” 15. Проектант е „Студио Архитектон”, а строител е „ПИМО-СВ ООД, Пазарджик, с управител Спас Гергов.

Всички пластики са авторски произведения, изработени специално за Областното представителство от талантливия пазарджишки творец Леон Бабачев, за което му изказваме благодарности.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички