Четвъртък, 15 Юли 2021
 
Спорт

Отличен старт към титлата - Хебър би Нефтохимик в първия финален мач

  11.04.2021 18:48             
Отличен старт към титлата - Хебър би Нефтохимик в първия финален мач

ПАЗАРДЖИК. Отлично започнаха финалната серия волейболистите на Хебър. В зала „Васил Левски“ те победиха Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:1 (25:27, 26:24, 25:15, 25:17 ) в първата среща между двата тима от финалния плейоф в Суперлигата при мъжете. Припомняме, че серията се играе до три победи от пет мача, а ние сме домакини в първите два. Следващата среща е отново в Пазарджик, на 12 април, от 18:30 часа. Двубоят ще бъде предаван пряко по Diema Sport 2.   Мачът започна оспорвано и продължи така и във втория гейм, а отборите се дофонваха и повеждаха в резултата. В третата  и четвъртата част обаче началният удар бе главно оръжие на Хебър, който отбеляза 12 аса в мача. Развоят в първите две части на мача се решаваше буквално в решителните моменти. Това доведе до размяна на водачеството и равенство 1:1. След това обаче последва чутовна мобилизация в редиците на „тигрите“  и те спечелиха с много голяма разлика третия и четвъртия гейм.

В мача Нефтохимик поведе с 5:1, след три поредни непредизвикани грешки на пазарджиклии и успешна блокада. Сервисът на Хебър обаче заработи и резултатът бе изравнен при 7:7, като след този момент последва игра на привили и отливи и за двата съперника. На два пъти Хебър взимаше аванс от три точки след добър сервис, като след това Нефтохимик успяваше да стопи пасива си. След равенството 21:21, играта тръгна точка за точка. Първи Хебър имаше геймбол при 24:23, но не успя да затвори гейма в своя полза. След 25:25, домакините не издържаха напрежението. Блок-аут на Валентин Братоев даде предимство на тима си, а атака в аут на Брадли Гънтър даде последната точка на съперника.

Вторият гейм продължи отново с равностойна игра, като два тима се гонеха в точките почти до края. Този път гостите не издържаха. След равенството 22:22, две поредни грешки на Жани Желязков в атака донесоха предимство за състава Хебър, който спечели гейма и изравни резултата 1:1.

Това психически се отрази на Хебър, който излезе с настроение и различно лице в третия гейм и най-накрая показа големи си потенциал. Волейболистите на Сашо Попов подобриха показателите си на някои елементи, особено в посрещане, а това даде възможност на Иван Станев да разиграе своите нападатели. Сервисът на домакините също заработи, като даде основна разлика. След  серия на Брадли Гънтър от крайната линия Хебър поведе с 12:7. Нефтохимик влезе в спад и пое ролята на догонващ. При 12:18 Николай Желязков потърси промяна, като на полето се появи втория разпределител Стефан Георгиев, а като диагонал в игра се включи Мирослав Градинаров. Хебър обаче не даде шансове на съперника, като буквално го прегази и спечели гейма с огромна разлика.   В четвъртата част подемът на Хебър продължи в пълна степен, а сервисът продължи да разбива организацията на атаката на противника. Като цяло домакините превъзхождаха съперника на всички елементи и не дадоха шансове за съпротива. Това доведе до голям аванс и Хебър отново наложи волята си с разлика, за да спечели първия финален плейоф.

 ХЕБЪР: Иван Станев, Брадли Гънтър, Александър Ляфтов, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Николай Къртев - Петър Каракашев-либеро (Стойко Ненчев, Мартин Симеонов) Старши треньор: Александър Попов

Нефтохимик: Георги Братоев, Жани Желязков, Денис Карягин, Валентин Братоев, Николай Николов, Илия Петков - Теодор Салпаров-либеро (Стефан Георгиев) Старши треньор: Николай Желязков„

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички