Понеделник, 12 Юли 2021
 
Крими

Полицейският бюлетинна 12 април 2021 г.

  12.04.2021 10:29             
Полицейският бюлетинна 12 април 2021 г.

Двама са задържани за притежание, а един за разпространение на наркотици от служители на полицейските управления в областта. Служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера засекли на кръстовище в родопския град 18-годишен тийнейджър от Пещера. Полицаите установили, че момчето пренася в себе си полиетиленово топче със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. В дома на младежа органите на реда открили още едно топче със същата по вид дрога.

В същия ден колегите им от полицейския участък в Лесичово извършили проверка в къщата на 46-годишна жителка на село Динката. Вътре полицаите намерили пет полиетиленови пликчета със синтетичен канабиноид.

В края на миналата седмица по време на полицейска акция служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик спрели за проверка на улица в село Алеко Константиново лек автомобил „Нисан“. Зад волана бил 45-годишен пазарджиклия, който се оказал стар техен познайник. Мъжът носел в себе си плик с четири топчета, съдържащи бял прах на бучки. Последвал наркотест, който реагирал положително на кокаин. Освен това след направената проба с дрегер, се оказало, че той шофира под въздействието на същия по вид наркотично вещество. Криминално проявеният е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа, а спрямо него се води разследване за разпространение на наркотици.

Тийнейджър, който опитал да осуети полицейска проверка и не се подчинил на разпорежданията на органите на реда, е задържан в ареста на РУ-Панагюрище. Снощи, малко преди 22 часа, на кръстовище в средногорския град, лек автомобил „БМВ“ преминал на червен сигнал на светофара. Това не останало незабелязано от намиращият се наблизо полицейски автопатрул. Униформените тръгнали след нарушителя и подали сигнал със светлинната и звукова сигнализация на служебния автомобил на водача да спре. Той обаче не се подчинил и продължил по пътя си, като дори увеличил скоростта. Към мястото бил насочен и втори автопатрул и въпреки това водачът на „БМВ“-то се не подчини и не спрял. Малко по-късно на черен път извън панагюрското село Баня колата била спряна. Оказало се, че зад волана е 18-годишен тийнейджър от Пазарджик. С него пътували момче и момиче на 18 и 17 години. Направените проби на шофьора за употреба на наркотици и алкохол се оказали отрицателни. Той е задържан за срок от 24 часа, а за това, че противозаконно пречи на полицейските органи да изпълнят задълженията си спрямо е образувано бързо полицейско производство.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички