Регионът

РИОСВ–Пазарджик засилва мерките за предотвратяване на пожари в защитените територии

  19.04.2021 10:57             
РИОСВ–Пазарджик засилва мерките за предотвратяване на пожари в защитените територии

 

РИОСВ – Пазарджик изиска от кметовете на общините Батак, Ракитово, Брацигово и Пещера, на чиято територия са резерватите „Купена”, „Мантарица”, „Дупката” и „Беглика”, да организират доброволни формирования за гасене на пожари, в случай на нужда. Както и да предприемат мерки за предотвратяване на палежи на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви и да призовават населението, да спазва мерките за пожарна безопасност в резерватите.

Във връзка с началото на противопожарния сезон служителите на паркова охрана на РИОСВ провериха противопожарното оборудване. За предотвратяването на пожари инспекцията организира специализирано наблюдение в резерватите.

Периодът от 1 април до 31 октомври 2021 г. е определен за пожароопасен сезон в защитените територии – изключителна държавна собственост (резервати и поддържани резервати) със заповед на министъра на околната среда и водите, която цели предприемане на мерки за недопускане възникването на пожари и ограничаване на тяхното развитие и разпространение в защитени територии. На нарушителите й ще се налагат глоби - от 500 до 5000 лв. на физическите лица и от 1000 до 10 000 лв. на юридическите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички