Пазарджик

Фризьорката Ваня Иванова и приятели воглаве с кмета Тодор Попов засадиха дръвчета за Деня на Земята

  22.04.2021 15:46             
Фризьорката Ваня Иванова и приятели воглаве с кмета Тодор Попов засадиха дръвчета за Деня на Земята

ПАЗАРДЖИК. Преди минути в парк „Стадиона” бяха засадени 14 красиви японски вишни в чест на днешния Ден на Земята – 22 април. Акцията е част от кампанията „Най-хубавото се вижда със сърцето” на неуморната фризьорка Ваня Иванова, а дръвчетата са закупени с парите от нейния календар, която се продава благотворително - вече на символичната цена от 1 лев.

Да припомним, че Ваня държи рекорда на Гинес за най-много вдигнати коси (330 за 8 часа). Кметът Тодор Попов също се присъедини към компанията на Ваня и останалите й партньори-ентусиасти -  учениците от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт,  децата от група „Слънчо” на  ЦДГ „Валентина Терешкова”, рокерите от клуб Boys of Hell MC и всички останали приятели на Ваня. И кметът Попов засади свое дръвче и поздрави присъстващите за тяхното будно и активно гражданско отношение към опазването на околната среда.

„Радвам се, че в Деня на Земята сме заедно с Ваня, която винаги е била социално и обществено активна и това е похвално за нея, каза Тодор Попов. Тук сме, за да покажем своето отношение към Земята ни, защото това е най-важното нещо, което имаме. С личното си присъствие исках да уважа тази инициатива, както и активните млади хора, които направиха календар и с парите от продажбата му закупиха тези красиви японски вишни. Поздравления за всички, които застанаха зад идеята, заслужавате нашата благодарност", допълни кметът.

За всяка фиданка сега имаше специална табелка, а от всички активисти на футболистите на „Хебър” ще им бъде най-лесно да поливат своята вишна, защото тренират на един хвърлей място.

Двеста цветни балони украсиха допълнително събитието.

От името на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите Цветана Чочева връчи на Ваня Иванова специален знак "Зелена България" за гражданска активност заради традиционната й еко инициатива.

Ваня Иванова от години организира декемврийски концерт, на който се събират средства за залесяване (последния път заради пандемията концертът не се състоя) и издава календар, който се продава благотворително със същата цел, а за каузата й партнират Община Пазарджик, Икономиката, рокерите, футболистите, Christian of Roma и други приятели. С част от парите ще се закупят тренировъчни глави за столичната Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия”, в която сърцатата фризьорка е лектор.

Настоящата кампания „Най-хубавото се вижда със сърцето” необичайно стартира миналата есен. Тогава японски вишни бяха засадени в двора на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт. Училището вече четвърта година подкрепя екологичната инициатива, която по традиция започваше през пролетта.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички