Пазарджик

Кметът Попов подкрепи инициативата на Движение на българските майки и им връчи грамота и дарение

  26.04.2021 16:13             
Кметът Попов подкрепи инициативата на Движение на българските майки и им връчи грамота и дарение

ПАЗАРДЖИК. Кметът на общината Тодор Попов връчи на „Движение на българските майки” - Пазарджик грамота за благотворителната им дейност в подкрепа на деца в неравностойно положение. Ежегодно майките от Фондацията организират благотворителни базари, на които продават сувенири, картички и изработени от тях предмети, със средствата от които финансират проекти за социализация и рехабилитация на деца и младежи с увреждания, на деца в неравностойно положение и в приемни семейства.

„Искам да изразя своето отношение на уважение към дамите, които организират базарите в подкрепа на децата. Ценя хората, които имат отношение, било то към чистота на града ни или други инициативи, а Вашата е една от най-смислените, защото правите нещо важно и полезно. Много малко от нас си дават сметка каква нужда от помощ имат тези хора. Само този, който се грижи за дете в неравностойно положение, знае колко усилия, колко внимание, колко енергия и колко лишения иска да се грижиш за такова дете. Така че всичко това е подкрепа, надежда и отношение, от което те имат нужда. Аз бих искал да засвидетелствам своето лично отношение на благодарност за това, което правят и чисто институционално като Община да им кажем, че те не са сами в тази тяхна инициатива и ние като местна общност ги подкрепяме”. Това заяви кметът Тодор Попов преди да връчи лично дарение за инициативата на Движение на българските майки – Пазарджик.

„Искам от Пазарджик да излизат позитивни новини. Вглеждането в лошото в никакъв случай няма да ни помогне и да е полезно за нас. Трябва да се вглеждаме в добрите неща, да виждаме с какво и как можем да помогнем, за да стане по-добре, да бъдем полезни. Това винаги се връща рано или късно в живота. Затова трябва да сме позитивни, да сме хора със самочувствие и на второ място трябва да правим добри неща – това носи удовлетвореност,  вътрешен мир и покой, че днес си свършил едно добро дело”, каза още кметът Тодор Попов, споделяйки, че е радостен от факта, че днешната инициатива е добър старт на седмицата, която води към Великден.

От името на „Движение на българските майки” Вера Николова и Петя Тодорова благодариха за подкрепата и вниманието от страна на Община Пазарджик. „Вече 14 години Община Пазарджик ни подкрепя в нашата благотворителна дейност. Пазарджишката общественост ни подкрепя,  медиите също, Общината във Ваше лице, както и всички училища и детски градини се включват и изработват благотворително сувенири, картички, които ние продаваме, за да съберем средства за нашата кауза за децата в неравностойно положение и настанените в домове”, заяви Вера Николова при получаването на грамотата.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички