Крими

Хванаха син на бивш кмет с пушка на разходка

  29.04.2021 09:47             
Хванаха син на бивш кмет с пушка на разходка

ВЕЛИНГРАД-СЪРНИЦА. Син на бивш кмет бе хванат със законнопритежаваното си оръжие в ситуация, силно миришеща на бракониерски ловен излет, научи "Знаме".  

На 27.04.2021г. служители на ДЛС "Чепино" при обход забелязали лице, движещо се с ловно оръжие. При извършен обход е установено лицето Мустафа Джелев от с. Медени Поляни, община Сърница. При проверка се установило, че Джелев е служител на ТП ДГС "Селище", като същия заявил пред горските, че търсел своето ловно куче, и че бил без оръжие. При проверка в дома на Джелев, който е законен ловец, служителите на ПУ Сърница установили че в касата на Джелев липсва законнопритежаваното от него ловно оръжие.

След проведени беседи с Мустафа Джелев съвместно със служители на ДЛС "Чепино" и ПУ Сърница е установено оръжието на Джелев в гората, в близост до мястото, където е бил установен. По случая е образувана преписка по описа на РУ-Велинград, оръжието на Джелев е предадено в РУ Велинград с протокол и са съставени актове на Мустафа Джелев по Закона за горите и лова.

Мустафа Джелев е син на бившия кмет на Медени поляни Абдула Абдулах.

(Зн)


Свързани