Регионът

Децата на Пещера ще се радват на нова придобивка, кметът я откри

  29.04.2021 13:12             
Децата на Пещера ще се радват на нова придобивка, кметът я откри

Днес в Пещера бе открита нова детска площадка, а наоколо имаше от всичко по много : слънце, настроение от идващите празници, красота, чисти улици, спретнати хора, деца и детски усмивки. Повод за празника стана успешното приключване и реализирането на обект „Изграждане на обществено достъпна комбинирана детска площадка за игри, общуване и спорт в двора на ПГХВТ „Атанас Ченгелев“.

Площадката е финансирана от Община Пещера и е на стойност 43 200 лв.

На обществено достъпното детско съоръжение за игри, общуване и спорт в двора на професионалната гимзназия “Ат. Ченгелев” бяха кметът Йордан Младенов, зам.-кметът Гълъбина Карамитрева, Галя Стоянова- секретар на Община Пещера и представители на фирмите изпълнители: строителя „ Братя Пашкулеви“ ЕООД и на строителния надзор „Алфабет Консулт“ ЕООД.

Площадката се разполага на 360 кв.м., в нея функционално са разположени люлки, катерушки и пързалки с обособени зони за различните възрастови групи.

Нови пейки, тартанови настилки до атрактивните детски съоръжения, оградни елементи и подходящо осветление. Така изглежда първата в историята на Пещера детска площадка в този район.

Изградената площадка е в съответствие с Наредба № 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, както и с всички европейски изисквания за безопасност, поясниха от общинската администрация.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички