Други

Кметът на Панагюрище Никола Белишки: Нека чудото на Възкресението влезе във всеки дом!

  02.05.2021 07:44             
Кметът на Панагюрище Никола Белишки: Нека чудото на Възкресението влезе във всеки дом!

В дните на тази Страстна седмица с особена сила усетихме нуждата от човешка топлина, потребността от споделеност, стремеж към подкрепа.

Бе ни дадено Знание за това колко сме малки и колко за малко сме Тук.

Бе ни дадено Време – за смирение, за размисъл, за обич. Бе ни дадено Прозрение, че без Здраве, без Човеколюбие, без Милосърдие, без Покаяние, без Прошка, без Любов, няма благоденствие.

Бе ни дадена възможност да осмислим величието на саможертвата на Божия Син, с която той изкупи човешките ни грехове. Даден ни бе Знак никога да не загърбваме исконните християнски добродетели, защото те ни правят Човеци.

Този различен Великден е не по-малко велик от предходните. Той отново е радост от възкресението на Доброто, от силата на Живота, от безсмъртието на Любовта. Но той е и благодарност за това, което имаме днес, тук! И молитва за Възкресение на Вярата, за Възкресение на Надеждата и Мъдростта в душите ни!

Дано всеки да намери Бог в сърцето си! И заедно да се помолим за здраве и мир, за благодат и сполука за всеки от нас, за нашите близки, за нашия народ, за нашата България!

И нека чудото на Възкресението да влезе във всеки дом!

Никола БЕЛИШКИ

Кмет на община Панагюрище


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички