Крими

Полицейският бюлетин на 5 май 2021 г.

  05.05.2021 12:14             
Полицейският бюлетин на 5 май 2021 г.

Шестима са установени да притежават наркотици по време на засилените проверки през празничните почивни дни. В последния ден на април криминалисти от РУ-Панагюрище засекли 32-годишен мъж от Добрич, 39-годишен от Стрелча и 26-годишен от Панагюрище. Те държали в себе си полиетиленови пликчета, съдържащи суха зелена листна маса. При направените полеви наркотестове дрогата се оказала синтетичен канабиноид. На следващия ден отново панагюрски полицаи спрели за проверка 28-годишен жител на велинградското село Драгиново. У него органите на реда открили същия по вид наркотично вещество. Служители на участъка в пазарджишкия квартал „Изток“ проверили 33-годишен жител на областния град . У него те намерили полиетиленово топче със синтетичен канабиноид. Като най-напрегнат се очертал случая с 22-годишен велинградчанин. На втори май пред дискотека във Велинград автопатрул предприел проверка на младия мъж, който привлякъл вниманието на униформените с неадекватното си поведение. Купонджията обаче бил категоричен, че няма да позволи да бъде инспектиран. След като го заявил, той побягнал и се наложило да бъде преследван от полицаите. След около километър и половина обаче настигнат и задържан. У него е открито полиетиленово пликче с бял прах, който по-късно при направения полеви наркотест се оказал амфетамин. Спрямо всички мъже се водят досъдебни производства. 

Неправоспособен млад водач е починал при инцидент с мотоциклет на пътя между беловските села Мененкьово и Аканджиево. Сигнал за случилото се бил получен на 2 май следобед в РУ-Септември. На мястото незабавно били насочени автопатрули на управлението и линейка на Спешна помощ. Пристигайки, е установена смъртта на млад водач на мотоциклет, който се оказал 27-годишен жител на село Аканджиево. По първоначални данни той е загубил управлението над мотоциклета си, напуснал е пътното платно и е паднал в участък от храсти и дървета. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември. Констатирано е, че починалият е неправоспособен, а моторът бил без регистрационни табели. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на предприети бързи действия на криминалисти и автопатрули от РУ-Пазарджик бил установен мъж с психично заболяване, направил опит за грабеж. В първия ден на месец май непознат мъж влязъл в магазин за хранителни стоки, намиращ се в Пазарджик. Той извадил нож и заплашил 58-годишната продавачка, като поискал сумата от оборота. Жената обаче не била склонна да му даде парите и започнала разправия. Тогава нападателят са изплашил и избягал. След получаване на сигнал за случилото се незабавно близкият периметър около търговския обект бил блокиран. В резултат на проведените бързи действия от страна на дежурните автопатрули и служителите на сектор „Криминална полиция“ скоро бил установен грабителя. Оказало се, че това е 31-годишен мъж от Брацигово. Поради влошеното му психично здраве той е настанен за лечение в държавната психиатрична болница в областния град.

Трима шофьори са задържани за времето от петък до днес. По време на рутинни проверки било установено, че двама от тях са управлявали автомобилите си под въздействие на алкохол в границите между 1.3 и 1.8 промила. На кръстовище в Пещера бил спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 35-годишен жител на родопския град. С учудване униформените установили, че дрегерът отчел 1.26 промила концентрация на алкохол, а пробата му за употреба на наркотици също се оказала положителна.                  

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик     

                                       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.
Всички