Регионът

Президентът Радев уважи празника на Пещера

  06.05.2021 09:12             
Президентът Радев уважи празника на Пещера

ПЕЩЕРА. Президентът на Република България Румен Радев уважи с присъствието си празника на Пещера, тържествата за който започнаха във вчерашния ден  

„Ние сме в огромен дълг към нашите предци в решенията и в нашето служение на България. Светлият християнски празник Гергьовден ще събере заедно нашите семейства, но нека не забравяме да почетем и паметта на хилядите знайни и незнайни български воини и герои, отдали живота си, за да ни има днес и за да я има България. Това заяви държавният глава Румен Радев  и участва в тържествената проверка-заря по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Кметът Йордан Младенов символично връчи на президента Румен Радев ключа на града по време на празничната церемония.

Радев  поздрави гражданите на Пещера за славното минало, богатите традиции и съхранените достойнство, свободолюбие и трудолюбие.

"Многобройните легенди за този край водят към неговите дълбоки исторически корени. Но и днес вашият град има с какво да се гордее и да предостави на своите многобройни приятели и гости. Тук по уникален начин си дават среща плодородната Тракийска низина и величествената Родопа планина. Вие сте носители и пазители на многобройни културни и исторически традиции на много епохи", подчерта Румен Радев.

По думите на президента със своя труд жителите на Пещера са постигнали признание за редица местни производства не само в страната, а и в чужбина. Държавният глава открои усилията на местната власт да развива социалната и туристическа инфраструктура, за да създава перспективи за по-успешен бизнес, за разкриване на работни места и перспектива за младите хора в техния роден град.

Преди да дойде в Пещера, президентът посети село Радилово, поднесе цветя пред Паметника на трите поколения и приветства събралите се граждани, а мнозина си направиха снимки с него и в двете населени места.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.
Всички