Понеделник, 07 Мар 2022
 
Спорт

Седмото издание на Открития шахматен турнир „Панагюрище” бе излъчвано онлайн

  14.05.2021 06:56             
Седмото издание на Открития шахматен турнир „Панагюрище” бе излъчвано онлайн

Четирите електронни дъски допринесоха за огромен зрителски интерес

Над 80 участници се включиха в седмия Открит турнир по шахмат „Панагюрище“, който се проведе на 8 и 9 май в зала „Арена Асарел“. Организаторите от ШК „Оборище“ и шахматната секция на „Асарел-Медет“, с подкрепата на Община Панагюрище и Асоциация на спортните клубове, бяха осигурили повече от добри условия.

За първи път в историята на шахматните турнири, които ежегодно се провеждат в историческия град, партиите бяха излъчвани на живо в една от най-големите интернет платформи с помощта на електронни шахматни дъски. По този начин

състезанието можеше да се проследи от всички любители на древната игра по целия свят

Четирите електронни дъски са нова придобивка на местния шахматен клуб. Те бяха осигурени с дарение от благотворителната инициатива „Игри за добрини“, за която „Знаме” писа. През март асарелският отбор надделя в надпреварата, организирана от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, и получи наградния фонд. Тимът в състав Петьо Караджов, Иван Смилянов, Васил Цветков и Петър Хаинов избра за своя кауза закупуването на въпросните електронни дъски, които сега допринесоха за огромния зрителски интерес.

Седмото издание на турнира бе определено като едно от най-силните

до момента заради голямата конкуренция, присъствието на всички големи шахматни центрове в страната и международното участие от Франция, Турция и Македония.

Модерното оборудване направи впечатление на всички състезатели, които не скриха учудването си, че малък град като Панагюрище се представя на толкова високо организационно ниво.

Шампион на турнира

стана Николай Сотиров, следван от Любомир Мишев и Цветомир Ангелов. При жените първото място отиде при Стефани Чучукова, а за най-добре представил се местен състезател бе определен Анатоли Бабачев. Всички участници получиха подаръци за спомен от турнира, осигурени от шахматна секция „Асарел-Медет“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички