Други Спорт

Наша бадминтонистка разработи Sporthub - новото място за любителите на спорта

  13.05.2021 15:30             
Наша бадминтонистка разработи Sporthub - новото място за любителите на спорта

СОФИЯ. На бляскава церемония в хотел Hyatt компанията DIGITEX даде началото на спортната платформа Sporthub. Нейни създатели са Иван Велков, Ален Попович и Пламен Сакалийски, които посрещнаха гостите си и отпразнуваха новият си проект с наздравици.

Като специални гости и представители на град Пазарджик се отличиха спортист номер едно на Общината за 2020 г. Гергана Павлова и треньор номер едно Неделчо Кисьов, които присъстваха по покана на многократната шампионка по бадминтон на България Бистра Манева. Именно Бистра Манева е и в основата на разработването на Sporthub като експерт и посланик на платформата.

Официалното откриване уважиха Володя Златев - председател на Българска федерация Бадминтон, Стоил Жилев и Янов Брогли представители на федерацията по  скуош, Румен Рачев - председател на федерацията по петанк,  Олег Велинов - председател на федерацията по снукър в България, Любена Начева - изпълнителен директор на Българска Федерация по Ветроходство. Сред гостите бяха и Ники Кънчев, и редица представители на бизнеса в България.

Официалният старт бе даден от мажоретките на българската федерация по чирлидинг, а за още по-доброто настроение на гостите се погрижиха Веси Попова и Емил Прайз.

Всеки гост на събитието получи едногодишен безплатен абонамент. Sporthub дава възможност на всеки, които имат отношение към спорта, да си намери партньори за игра, да си избере треньор, както и да участва в любителски състезания и тематични дискусии.

Платформата и за аматьори, и за професионалисти.  Тя предлага ранглиста на участниците и точкуване на играчите на различни нива. Първите спортове, които са застъпени в Sporthub, са ракетните – тенис, бадминтон, скуош. Предстои включването на волейбол, стрийт баскетбол, тенис на маса, джаги, билярд, снукър, дартс, боулинг.

Амбицията на компанията Digitex, която разработва платформата, е Sporthub да излезе извън пределите на България и скоро да е достъпна за любителите на спорта в Австрия и Германия, поясни пред „Знаме” Бистра Манева. Разширяването на платформата е основната цел на нейните създатели, така че участниците да могат да обединяват игрите от различни точки по света. Освен това ще бъдат добавени и много нови опции като възможност за пазаруване на спортни стоки и създаване на различни дарителски кампании, целящи подпомагането на родния спорт.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички