Други Регионът

Първокласници от Пещера изпратиха вълнуващ подарък на българчетата в Кьолн за 24 май

  17.05.2021 08:53             
Първокласници от Пещера изпратиха вълнуващ подарък на българчетата в Кьолн за 24 май

Дечицата от  1а клас на ОУ "Петко Р. Славейков" в град Пещера поздравиха връстниците си в Българското училище "Аз Буки Веди" в Кьолн с ръчно изработени дървени букви, украсени с цветни шевици и топло писмо поздрав от ръководството на училището.

Инициативата е на прекрасните учителки Любка Такева и Сема Бурнусузова, които съвместно с директора на „Арт театър“ в Кьолн Катя Костова и Росица Байрактарска от училище "Аз Буки Веди" положиха основите на едно приятелство между училищата в Пещера и Кьолн.

„Един колет, 30 букви, много любов и грижа към българското писмо и бългороговорящите деца по света - това получих днес на вратата от ръцете на пощальона!... Децата показват пътя: България е там, където българоговорящите деца живеят и си общуват - без граници! 24 май е личен празник на всеки един от нас - от спомена за първата научена буквичка до книгата, която за първи път ни е развълнувала, коментираха развълнуваната г-жа Байрактарски от Българско училище "Аз Буки Веди". За нея и колегите й това е един от красноречивите примери защо 24 май е най-българският, най-обичният и светъл празник. И вече мислят как да отговорят на приятелите си в Пещера.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички