Четвъртък, 19 Авг 2021
 
Крими

Полицейският бюлетин на 19 май 2021 г.

  19.05.2021 10:38             
Полицейският бюлетин на 19 май 2021 г.

Жител на Велинград е задържан с наркотици по време на полицейска проверка. На входа на махала „Асфалтова база“ екип на РУ-Велинград извършил проверка на 28-годишен жител на квартала. У него органите на реда открили полиетиленово топче със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на канабис. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан за срок от 24 часа.

Двама извършители на вандалска проява са установени и задържани от септемврийски криминалисти. В понеделник сутринта в полицейското управление на гр.Септември бил получен сигнал от 47-годишен жител на същия град. Той съобщил, че неизвестни са счупили един от страничните прозорци на автомобила му, както и странично огледало. Колата била паркирана пред жилището на потърпевшия. В резултат на проведеното разследване „по горещи следи“ служителите от група „Криминална полиция“ установили самоличността на извършителите. Оказало се, че това са двама 30-годишни септемврийци, които са задържани в ареста за срок от едно денонощие. Спрямо тях се води досъдебно производство.

Двама шофьори са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Пещера. Вчера по обед на пътя между Пазарджик и село Главиница настъпил пътен инцидент. 40-годишен мъж от Велинград настигнал и се блъснал с „Фолксваген“-а си в задната част на движещия се пред него товарен автомобил „Ивеко“. За радост в резултат на инцидента няма пострадали хора. Пристигналите на мястото пътни полицаи тествали водачите с дрегер, като при шофьора на леката кола уредът отчел 2.44 промила. На една от централните улици в Пещера автопатрул извършил проверка на микробус „Форд“ с водач 41-годишен ракитовец. Мъжът представил пред униформените свидетелство за управление на МПС издадено от Република Чехия. След извършената проверка се оказало, че документът е неистински. Книжката е иззета, а притежателя и задържан. И по двата случая се водят бързи производства.

Криминалисти от РУ-Пазарджик иззеха акцизни стоки без бандерол. Вчера по време на проверка в къща на 33-годишна жителка на село Мало Конаре били открити малко над половин килограм сух нарязан тютюн без бандерол. При аналогична проверка в село Звъничево органите на реда открили в жилището на 65-годишна жена 3.5 килограма сух тютюн и 180 къса саморъчно направени цигари. Намереният тютюн и цигари са иззети, а по случаите са образувани преписки.         

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички