Спорт

Тишо Трифонов с държавна титла в канадската борба

  23.05.2021 06:11             
Тишо Трифонов с държавна титла в канадската борба

БЕЛОГРАДЧИК. Държавна титла в канадската борба за Тишо Трифонов. „Тигърът от Пазарджик”, както е известен Тишо, триумфира на дясна ръка в категория до 80 кг за хора с увреждания в спортната зала на Белоградчик. За Трифонов това е трета държавна титла след пробива му през 2016-а в Поморие. Сега той постигна четири победи срещу Алпай Ибрям от Кърджали и Панайот Чанков от Ямбол.

„Срещу Алпай ми беше малко по-трудно, но му хванах цаката. Първо аз го победих, а след това той си го върна. В третия двубой обаче започна да си свива лакътя непо правилата и загуби заради поредица от фалове, разказа пред наш репортер Тишо „Тигъра” Трифонов. „Канадецът”, който е роден и живее в Пазарджик, се състезава за столичния клуб „Авитохол”.

На държавното първенство се очаквали 350 състезатели, но дошли наполовина по-малко.

„По всяка вероятност причината е в пандемията. Поне някои от хората, които познавам, не дойдоха заради КОВИД. Но състезанието пак беше много силно. Чувствам се щастлив и много силен и надъхан. В страхотна  форма съм. Сега взимам и едни добавките, глутамин, които ми дават много „пауър”. Тренирам всеки ден на дървена маса, пригодена за канадска борба, на шведска стена, скрипец, ластици, а наскоро си купих и една хубава ръкохватка. Ако искам да играя спаринг, зада си оправя техниката ходя до София в клуб „Витоша” при Митко Маринчев и Ицо Делиджаков – Ицо е главен съдия по канадска борба. Понякога ходя и в Пловдив при Марин Пейчев-Марсата”, поясни Трифонов. В подготовката му са включени и усилени серии на лост – а рецептата му е 4 серии по 7 набирания сутрин и 4 по 7 следобед, отделно наблегнах и на упражненията с ластик на китката с тегло до 79 кг, плюс дърпане с пружини на шведска стена…

През миналата година Тихомир Трифонов спечели двойно държавно злато от националния турнир „Воля за победа” в Добрич. Тогава железният атлет, който е носител на световен бронз от Будапеща‘2017 за хора с увреждания, за първи път дублира златото.

Трифонов се надява да намери спонсори, които да му помогнат в подготовката ца следващите състезания в Пловдив и Добрич. Очаква и дати за европейското и световните първенства през настоящата 2021 година.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички