Регионът

За първи път бе връчена наградата „Учител на годината за община Пещера”

  24.05.2021 14:33             
За първи път бе връчена наградата „Учител на годината за община Пещера”

Днес в Пещера 7 училища, 200 преподаватели, 1230 ученика, граждани, общественици и гости на града са събраха за да почетат силата на просветата, да се преклонят пред магическата мощ на словото.

Начело на строените възпитаници на пещерските школа бяха знаменосците и техните асистенти, носещи училищните знамена. Празникът започна с тържествен водосвет и освещаване на светините за здраве, умножаване успехите на учениците и на техните преподаватели. По инициатива на Йордан Младенов, кмет на община Пещера, НУ „Михаил Каролиди”, НУ „Михаил Куманов” и ОУ „Любен Каравелов” , които досега са били без училищни знамена,

получиха дар - ново училищно знаме

Йордан Младенов поздрави десетките хора, дошли, за да видят талантливите деца на Пещера, изявените учители и деятели на културата. „Скъпи учители, благодаря, че просвещавате децата ни, носите заряда на знанието и го предавате на поколенията. И доказахте, че може да правите това и в най-сложната обстановка, притиснати от всякакви обстоятелства! Пожелавам ви здраве и търпение, вдъхновение и успехи! Имайте силата

да учите децата ни на честност, вярност и гордост, че са българи,

на любов към словото и езика ни”, каза Младенов, като не пропусна да отдаде заслужено място на деятели на културата, читалищни дейци от Пещера, Радилово и Капитан Димитриево и абитуриентите от випуск 2021.
Малко по-късно на сцената се качиха успешните учители, за да получат от градоначалника грамоти за постигнатите отлични резултати в клас, състезания и олимпиади на своите ученици. Тържеството продължи с награждаване на културни дейци и учители.

За първа година кметът връчи приз “Учител на годината за община Пещера”. След направени номинации от пещерските школа пръв носител на наградата стана Петко Николов Токмаков, който получи грамота, плакет и парична награда. Наградата бе присъдена за

цялостен принос

към образователната система, задълбочената му професионална подготовка, постигнатите високи резултати в педагогическата и административно- управленска дейност, както и за приноса му към развитието на институцията и за вложените усилия за организация и реализиране на обучението от разстояние в електронна среда на учениците от  ОУ „Л. Каравелов”.

Последва празничен концерт с участието на възпитаници на училищата в общината - Етно-танцова формация с р-л Елена Баренска и Група за автентичен фолклор “Чучулига” с – р-л Павел Куцев към НЧ “Развитие-1873”.

Събитието се проведе под охранителните действия на малчуганите от “Детско полицейско управление” към СУ “Св. Кл. Охридски”. Тематични стихове и песни изпълниха деца от пещерските школа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички