Четвъртък, 26 Авг 2021
 
Крими

Полицейският бюлетин на 25 май 2021г.

  25.05.2021 13:03             
Полицейският бюлетин на 25 май 2021г.

Апаш, взломил няколко кафе-машини, е установен и задържан от служители на сектор”Криминална полиция” при РУ-Пазарджик. През нощта на 7 срещу 8 май неизвестен извършител разбил монетника на вендинг машина, намираща се на улица в Пазарджик. От там била извършена кражба на сумата от 200 лева на монети с различен номинал. При извършеното разследване от екип на сектор „Криминална полиция”при РУ-Пазарджик е установено, че автор на посегателството е 22-годишен жител на пазарджишкото село Щърково. В хода на работата с него криминалистите установили, че той е автор и на подобно посегателство спрямо кафе машина. Престъплението било извършено на 22 срещу 23 март от кафе-автомат позициониран също в центъра на областния град. Апашът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а работата по документиране на престъпната му дейност продължава.

 

Четирима шофьори са задържани от полицаите в областта през изминалите празнични и почивни дни. На 23 май екипи на участъка в Ракитово извършили проверка на лек автомобил БМВ, управляван от 29-годишен ракитовец. Последвала проба с дрегер, която се оказала положителна за употреба на наркотици. Освен това младият мъж бил зад волана на автомобила с отнета шофьорска книжка. Аналогичен е и случая с 39-годишен септемвриец. Той препускал със скутера си по улиците на града с 2.13 промила концентрация на алкохол. Освен това бил неправоспособен, а мотопедът без регистрационни табели. След почерпка с алкохол били спипани 37-годишен ракитовец и 45-годишен пещерец. Последният шофирал „Фолксваген” с 3.24 промила алкохолна концентрация. Спрямо четиримата шофьори се водят бързи полицейски производства.

 

Жена е починала при тежка катастрофа на пътя между селата Драгомир и Тополи дол.  Сигнал за случилото се бил подаден около 15 часа в дежурната част на РУ-Пазарджик. Незабавно към мястото били насочени автопатрули на „Пътна полиция”, аварийно-спасителен автомобил на пожарната и линейка на „Спешна помощ”. Пристигайки на мястото органите на реда установили, че движейки се от село Драгомир по посока за село Тополи дол 70-годишен пазарджиклия се блъснал с лек автомобил „Рено” в задната част на спрелия пред него „Опел”. Леката кола се завъртяла и последвал страничен удар в идващия отсреща трактор. Водач на „Опел”-а бил 70-годишен пловдивчанин, а на трактора 25-годишен мъж от село Черногорово. В резултат на сблъсъка е починала на място 65-годишната съпруга на шофьора лекия автомобил „Рено”. Нейният съпруг е транспортиран и настанен под наблюдение в МБАЛ-Пазарджик без опасност за живота. На участниците са взети проби за употреба на алкохол. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички