Понеделник, 07 Мар 2022
 
Регионът

Посланици на пет държави гостуваха в “Асарел Медет“ АД и участваха в младежка дискусия

  28.05.2021 17:24             
Посланици на пет държави гостуваха в “Асарел Медет“ АД и участваха в младежка дискусия

ПАНАГЮРИЩЕ. На 27 май петима посланици на европейски държави заедно с представители на международни организации у нас посетиха „Асарел-Медет“АД. Сред гостите бяха посланиците на Австрия – Андреа Вике, Нидерландия – Беа Тен Тъшър, Ирландия – Мартина Фийни, Албания – Доника Ходжа, Грузия – Тамара Лилуашвили, Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за Югоизточна Европа, и Сандра Мишкеди – директор на Унгарския културен институт в България.Те разгледаха производствения ни комплекс, като повод за това станаха инвестициите на „Асарел-Медет“ в социални проекти, които подпомагат устойчивото развитие на региона и създават нови перспективи пред младите хора.

Техни превъзходителства бяха в Панагюрище, за да участват в младежката дискусия по проекта „Лидери за ново начало“, която бе организирана в хотел „Каменград“ в партньорство с „Асарел-Медет“. Марина Стефанова и Жюстин Томс, автори на книгата „Лидери за ново начало“, откриха дискусията за това какво трябва да е бъдещото поколение лидери. Във форума се включиха представители на местните младежки организации, сред които Ротаракт клуб - Панагюрище, Ученически парламент, Лео Клуб, Българския Младежки Червен кръст в Панагюрище. Присъстваха също участници в дуалното обучение в „Асарел-Медет“ и стипендианти по проекта „Образование за всички“ на фондация „Асарел“.Дипломатите и младежите обсъдиха колко важни са  вдъхновяващите лидери за устойчивото развитие, а също и какви предизвикателства срещат жените-лидери. 

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков поздрави участниците в конференцията и посъветва младежите да следват мечтите си. „Всеки един от вас може да успее, стига да има вътрешна мотивация. Хора като Илон Мъск и Бил Гейтс не са станали това, което са, за един ден. Те са се борили над десет години, за да стигнат върха“, каза Димитър Цоцорков. „Половината от завършилите Харвард младежи не се реализират, защото не са повярвали в себе си, че могат да успеят, след като са се провалили веднъж. Останалите 50 % са опитали втори, трети път и са постигнали своята цел. Аз вярвам, че хората от следващата вълна, която ще промени света, ще дойдат от тук, от България, а защо не и от тази зала“, допълни председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков.

„Вие сте щастливи, че живеете в толкова красива страна като България. Бъдете все така вдъхновени и следвайте мечтите си“, каза в приветствието си към участниците в младежката конференция посланикът на Нидерландия у нас Беа Тен Тъшър.

„Разберете кои сте и какво искате да постигнете. И ще успеете“, посъветва младежите посланикът на Австрия Андреа Вике.

„Младите хора носят промяната, вие сте носителите на промяната. Останете в България, както аз преди 30 години реших да остана в Албания и съм горда с това мое решение“, каза посланикът на Албания Доника Ходжа.

„Следвайте мечтите си. Аз бях едва на 13 години, когато реших, че искам да стана дипломат. И постигнах тази моя мечта“, каза посланикът на Ирландия Мартина Фийни.

„Всеки има своите лидери, които са го вдъхновили. За мен това бяха моите родители. Аз съм родена в Кения, където животът е доста труден. Родителите ми работеха денонощно, за да ни осигурят по-добър живот, да получим добро образование. Понякога лидерите са хора, които ги няма в медиите“, каза Джейн Муита - представител на УНИЦЕФ за Югоизточна Европа.

„Важното е да тръгнете към своята цел и да не се отказвате. Не спирайте да се образовате и да разширявате възможностите си“, каза Сандра Мишкеди от Унгарския културен институт в България.

Като част от съпътстващата програма гостите се включиха в розобер от биологично сертифицирани насаждения край панагюрското село Бъта и разбраха как се произвежда биологичното розово масло в дестилерията на местната семейна фирма „Ина“. Те не пропуснаха да посетят музейния трезор на Панагюрското златно съкровище и разгледаха експозицията за панагюрската златарска школа през Възраждането. Гостите видяха спортна зала „Арена Асарел“ и многопрофилна болница „Уни Хоспитал“, които са изградени в резултат на публично-частно партньорство.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички