Спорт

Вицешампионска титла за боксов клуб Марица - порой пак потопи клубната зала - бъдещето на клуба е под въпрос

  30.05.2021 19:04             
Вицешампионска титла за боксов клуб Марица  - порой пак потопи клубната зала  - бъдещето на клуба е под въпрос

Няма къде да тренираме – ако Общината не ни помогне, ще хлопнем кепенците, предупреждава треньорът Николай Николов

ДОБРИЧ-ПАЗАРДЖИК. Вицешампионска държавна титла спечели златното момче на боксов клуб Марица(Пазарджик) Асен Аргиров от държавния личен шампионат за юноши. Същевременно вместо да полее успеха, треньорът на клуба Николай Николов се чуди как да изгребе нахлулата вода в залата при Военния клуб, защото поредното наводнение стопира амбициите му да заведе състезатели на предстоящото състезание в Плевен.

На ринга в Добрич Асен Аргиров загуби по точки в категория до 63 кг финала с 1:2 от Зарко Асенов (Априлец-Бояджик), макар буквално да играеше с една ръка след като непосредствено преди мача се обади старата му травма. По пътя си към държавното сребро Аргиров победи с 3:0 на полуфинал Иван Илиев от Априлец (Бояджик,) а преди това се справи с Преслав Красимиров от Бдин (Видин).

Да припомним, че през есента Асен Аргиров триумфира с шампионската титла, но в категория до 59 кг, а тогава момчетата на Николай Николов постигнаха исторически успех – три държавни златни медала с трима участници.

119 боксьори от 39 клуба взеха  участие на държавния личен шампионат за юноши в центъра на Житницата на България. Те премериха сили в 13 категории.

„Успехът си е успех, но явно ще се отказваме от спорта, заяви пред „Знаме“ треньорът Николай Николов. Всяка година – вече четири пъти, водата ни залива и не само, че спира тренировъчния ни процес минимум за по два месеца, но цялата тази смрад и мръсотия после не може да се отмирише, а това влияе на психиката на момчетата.нямаме си зала и тренираме като някакви клошари на Острова. Не ни ли помогне Община Пазарджик, просто нямаме друг избор, освен да закрием клуба! Хлопваме кепенците! Губя деца постоянно. Сега водата е стигнала до елтаблото и ще чакам да се отдръпне, за да не стане някоя по-сериозна беля! Как обаче да ги водя на състезание без нужната подготовка - няма смисъл да ги пребиват. Вече ми писна и ми идва да се откажа!"„

Относно представянето на Аргиров, наставникът заяви:

„Момчето се справи отлично. На финала буквално игра с една ръка, защото се обади старата му контузия. Явно без операция няма да мине. Сега предстои лекарски преглед.“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички