Пазарджик

Кметът Тодор Попов награди над 160 зрелостници отличници

  02.06.2021 10:27             
Кметът Тодор Попов награди над 160 зрелостници отличници

Вярвайте в себе си, успявайте, давайте ни поводи за гордост, защото така се създава общност от успешни хора, обърна се към тях градоначалникът

ПАЗАРДЖИК. Снощи кметът Тодор Попов награди над 160 зрелостници, които завършват с отличие средното си образование, на тържествена церемония в Лапидариума на Регионалния исторически музей в областния град.

„Провеждаме тази церемония за 16-та година, защото това е знак на уважение и респект към успехите, които сте постигнали, а първият Ви голям успех е това, че сте завършили своето средно образование с отличен успех. Това е повод за гордост и аз и целият ми екип искаме да ви поздравим за това“. С тези думи кметът се обърна към зрелостниците, като им пожела успехите им да се множат.

„Надявам се, осъзнавате, че това са последните относително безгрижни дни във Вашия живот и от тук нататък животът Ви ще бъде такъв какъвто си го направите сами. От тук нататък на Вас ще Ви се наложи да живеете в една още по-конкурентна среда, с още повече предизвикателства и с доказване на себе си ежедневно. Защото животът в крайна сметка е низ от правилни и неправилни решения, които човек взема. За да бъде човек успешен, рецептата е 90% от решенията, които взема, да са правилни“. Това сподели кметът пред младите хора и им пожела да бъдат умни, да бъдат куражлии, да имат куража да следват мечтите си, да бъдат смели, „защото животът обича смелите хора“.

„Горд съм с това, което сте направили, защото през годините вече виждам как Пазарджик се променя благодарение на усилията на всички, но най-вече на младите хора, защото всяко младо поколение е по-интелигентно от предишното. Младите хора сте по-адаптивни, по-иновативни, по-позитивни и си останете такива!

Пожелавам ви да сте здрави, да вярвате в себе си и да давате още повече поводи за гордост – на Вас самите, на Вашите родители и на нас като град, защото така се създава общност от успешни хора!“

Градоначалникът връчи на всички завършили средното си образование с отличие грамота и т.нар. културен чек за постигнатите от тях високи резултати в областта на науката, изкуството, спорта, както и за активното си участие в реализирането на младежката политика. Културният чек, който е част от програмата на Община Пазарджик за поощрение „Граждански импулс“, съдържа ваучер за книга на стойност 30 лева, билети за кино и театър и осигурява свободен достъп до музеите и галериите в Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички