Понеделник, 28 Фев 2022
 
Крими

Два палежа-предупреждение към хора на закона

  08.06.2021 06:20             
Два палежа-предупреждение към хора на закона

След кола на ДАИ-инспектор изгоря и цех на баща на бивш шеф на „Магистрална полиция”, който е „пален” неведнъж и преди

Само за часове миналата седмица бяха регистрирани два палежа на движимо и недвижимо имущество, свързани с представители на закона. Прокуратурата вече ги разследва.

„Знаме” първи писа няколко часа след инцидента, че в нощта срещу 31 май в Пазарджик е опожарена колата на дългогодишен инспектор от Регионална дирекция „Автомобилна администрация”. По неофициална информация, огънят е тръгнал от две различни места, след като колата

„Тойота Ярис Версо” била залята със запалителна течност отпред и отзад

Автомобилът бил паркиран пред дома на инспектор Александър Иванов „Пловдивска” 33. Съседи видели пламъците след полунощ и веднага се обадили на телефон 112 и събудили собственика на возилото. Граждани гасили пламъците, а екип на РС ПБЗН-Пазарджик за минути дошъл на мястото на инцидента и потушил пожара. Автомобилът обаче е унищожен. Пред „Знаме” Александър Иванов и полицията потвърдиха за случая, но отказаха всякакъв коментар с мотива, че се води разследване.

 „Няма да ме изплашите да си изпълнявам служебните задължения като ми запалихте лекия автомобил!!! Времената, когато ви правиха чадър” бивши директори и зам.-министри ОТМИНАХА в ИА „АА” (ДАИ)!!! От доста време ИА „АА” ДАИ не е това, което беше!!!”, написа Иванов в личния си профил във Фейсбук, а отдолу негови колеги и приятели са изразили подкрепата и съпричастността си с мнението, че такива посегателства са удар срещу националната сигурност.

В сряда пък пламна дървопреработвателен цех в Калугерово,

собственост на Васил Шиников. Той е баща на служителя в МВР Атанас Шиников – в момента работи във „Вътрешна сигурност”, а преди това той бе шеф на група „Престъпления по пътищата” на АМ „Тракия” (по-известна като „Магистранла полиция”) и на КАТ-Пазарджик. Сигналът за пожара е подаден около 20,30 часа в сряда. Незабавно на мястото дошли няколко противопожарни екипа, които потушили огъня. Пламъците обаче са нанесли много щети – освен част от конструкцията, е изгоряла около 25 куб. м дървен материал. Криминалисти също са направили оглед на място. Според отлично осведомени източници на „Знаме”, те са открили безсъмнени следи, които категорично установяват, че става дума за палеж. По случая вече е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

„Има такъв случай – пожар в дървопреработвателен цех. Направен е оглед, но не мога да коментирам дали става дума за палеж или не”, заяви на свой ред говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Отказаха коментар и потърпевшите от пожара. Според техни близки обаче, този палеж е насочен към служителя на МВР, защото не е първият, който унищожава негово имущество.

Спрямо семейството му палежите са половин дузина

 Само за една година – от май 2020 г. досега, са запалени два автомобила на Атанас Шиников, един на брат му и един на приятелката му. Палени са и апартамент, собственост на служителя на „Вътрешна сигурност”, и магазин за ПВЦ-дограма на баща му – и двата обекта са в Пазарджик.

„Три от автомобилите бяха запалени в рамките на седмица, а колите не бяха евтини. Имаше и данни кои са извършителите, но до момента не ни е известно да има задържани и обвинение”, коментират близки до семейството. Наша проверка показа, че те са прави.

Междувременно през седмицата криминалисти от полицейското управление във Велинград установиха и задържаха мъж за палеж на автомобил. През нощта на сряда срещу четвъртък бил получен сигнал за горящ автомобил „Сеат”, паркиран на улица във велинградското село Драгиново. На мястото незабавно пристигнали противопожарен екип от РСПБЗН-Велинград и автопатрул. Огънят бързо обхванал леката кола и тя изгоряла напълно въпреки намесата на огнеборците. Криминалисти от полицейското управление в курорта започнали разследване и не след дълго установили, че става дума за палеж. Като извършител е задържан е 34-годишен драгиновец. Иззети са веществени доказателства, имащи отношение към палежа. По случая се води досъдебно производство. Дано подобна участ имат и разследванията на последните два палежа.

Върбан ВИЧЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички