Понеделник, 13 Сеп 2021
 
Спорт

Фондация „Арт Ангел” и писателите наградиха грации на турнира „Диляна Прима”

  08.06.2021 13:11             
Фондация „Арт Ангел” и писателите наградиха грации на турнира „Диляна Прима”

ПАЗАРДЖИК. Фондация „Арт Ангел” и Съюза на писателите-Пазарджик бяха част от Международния турнир по художествена гимнастика на СКГХ „Диляна Прима“ с множество награди.

Голямата награда на „Арт Ангел” -  чек на стойност 500.00 лв. отиде за талантливата прима от Пазарджик - Дара Стоянова. Чек на стойност 100.00 лв. бе предоставен на таланта от НСА - Павла Гичева. С помощта на Съюза на писателите, гр. Пазарджик, всички победителки в отделните категории получиха книга (бяха раздадени над 40 книги).

Фондация „Арт Ангел”, подари картина на тайландската художничка Атумаята на Невяна Владинова. Бяха раздадени и репродукции на победителките в категория „жени“, като една от тях получи  Ренета Камберова, настоящ  председател на МСК „Пазарджик спортува“.

Социалният бизнес от Пазарджик осигури на всички отбори (общо 21 кг.)  италиански сладкиш Панетоне за доброто им настроение.

„Пазарджик не само е столица на спорта у нас, но и родно място на нещо уникално за родната действителност - социален бизнес. В Пазарджик успяват да култивират едни от най-иновативните съвременни европейски практики, работещи успешно не само в Европа, но и в Северна Америка, позволяващи устойчиво развитие на културата, спорта и социалната сфера. Идеята ни е да демонстрираме устойчиви практики, които успешно съчетават бизнес и връщането в обществото на печалбата за решаване на проблеми и стимулиране на таланти”, коментира председателят на фондация „Арт Ангел” – Илиян Кузманов. „Това може би е единственото НПО в България, което за последната година и половина, в която съществува, разчита на 100% единствено и само на устойчив модел, като не е получило абсолютно никакво финансиране, под каквато и да е форма. Нетипична практика, която не само решава проблеми, но и се бори с вредни практики и закостенели модели в обществото ни. Социалният бизнес, според ЕС е основен инструмент за справяне с корупцията, злоупотреби с публични ресурси и грантове, некомпетентност и бюрократизация. Върнах се в България, защото съм успял да направя един от най- успешните социални бизнеси в Англия и зная как се прави. Бих искал, ние да живеем като в Канада, Норвегия, Англия, да бъдем една модерна и цивилизована страна, в която нещата да се случват с помощта на държавата, а не за нейна сметка“, каза Кузманов.

Основателят на фондацията наскоро представи последната си инициатива – „Ако срещнеш Буда, убий го!“ целяща да комбинира печенето на етично отговорно кафе с българската литература.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички