Други

Признателност за Димитър Йонов от НЦТХ и БЧК

  15.06.2021 06:42             
Признателност за Димитър Йонов от НЦТХ и БЧК

Инженерът по телекомуникации от Пазарджик стана вторият дарител-рекордьор на кръвна плазма у нас

В навечерието на 14 юни - деня, в който всяка година световната общност изразява заслужена благодарност към кръводарителите, Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и Българският червен кръст (БЧК) ще отличат Димитър Йонов от Пазарджик за приноса му към кръводаряването у нас.

"С това, че многократно сте дарявал кръв, Вие сте помогнал за спасяването на десетки човешки животи. Благодарим за Вашето отговорно и животоспасяващо поведение", се казва в поканата за присъствие на събитието за годишните награди за кръводаряване, подписана от директора на НЦТХ д-р Николай Николов.

Както "Знаме" вече писа, Димитър Йонов стана вторият рекордьор-дарител на плазма в България. На 10 февруари инженерът по телекомуникации и баща на две деца дари за осми път кръвна плазма. Така той постигна максимума в рамките на една година, разрешен в България.

Това няма да е първия жест на признателност, който получава. Преди няколко месеца от сдружението „Лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма" му връчиха грамота и книги.

Димитър не спира да призовава да се дарява плазма.

- Дари плазма - спаси трима! Така ще помогнете на много хора да видят своите деца, близки и да заживеят буквално нов живот! Да дариш е безценно, а за някого това може да бъде всичко! Помогни - човешко е!”.

Освен това, младият мъж е модератор в групата "Дари плазма" и поддържа страница за ваксините и ползите от тях.

Мила ТОДОРОВА

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички