Понеделник, 21 Фев 2022
 
Крими

Старши комисар Петко Шотлеков в първо интервю: Трябва да създадем по-добра среда за сигурност на гражданите!

  14.06.2021 06:55             
Старши комисар Петко Шотлеков в първо интервю: Трябва да създадем по-добра среда за сигурност на гражданите!

Борбата с престъпността, пътната безопасност и обслужването на гражданите са ни приоритет, освен гарантирането на нормални избори

Новият директор на ОД МВР-Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков даде първото си интервю и то е за вестник „Знаме”. Вече писахме, че той бе назначен за директор със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и бе представен пред ръководния състав на дирекцията от заместник министъра на вътрешните работи Емил Ганчев в присъствието на областния управител Иван Васев, който е бивш шеф на „Криминална полиция” и зам.-директор на ОД МВР-Пазарджик.

Старши комисар Петко Шотлеков е възпитаник на Академията на МВР. След нейното завършване през 2004 г. постъпва на работа в РУ-Панагюрище. Преминал е през редица изпълнителски и ръководни длъжности, като от 2014 г. до момента е началник на Районното управление в Панагюрище. За постигнати високи резултати и професионални успехи е награждаван многократно от ръководствата на вътрешното министерство и областната дирекция в Пазарджик.

- Поздравления, старши комисар Шотлеков! Как приемате новото назначение?

- Благодаря Ви за добрите думи и пожелания! Приемам това назначение, като изключително голяма отговорност, като израз на доверие към мен и моята досегашна работа, като началник на РУ-Панагюрище и най-вече на прекрасния екип и колеги, с които работих дълги години. Длъжността „Областен директор” е нелеко предизвикателство, особено в такъв момент на подготовка на предстоящи парламентарни избори.

- Изборите ли са най-голямото предизикателство пред Вас в момента извън запознаването с документацията и личния състав?

- Документацията не ме притеснява, запознат съм с нейните детайли и особености, като дългогодишен началник на районно управление. С голяма част от служителите в областната дирекция се познаваме лично и имаме утвърдени дългогодишни ползотворни служебни взаимоотношения. Сериозното предизвикателство е в това аз и моят екип да работим усърдно за създаването на добра служебна атмосфера и подобряване организацията на работа и ефективността на полицейските служители и администрацията. Трябва да създадем още по-добра среда за сигурност и спокойствие на гражданите, както и да подобрим предоставянето на различните полицейски услуги. Редом с това една от най-належащите ни задачи е да гарантираме нормалната подготовка и провеждане на предстоящите парламентарни избори през месец юли в рамките на законовите ни правомощия.

- Какво ще кажете за организацията на работа на дирекцията и на районните управления към момента?

- Аз познавам работата на колегите от всички пет районни управления, защото сме били заедно дълги години и имаме много добро взаимодействие. Запознат съм със спецификата на работата на останалите служби и администрацията и мисля, че областната дирекция стои на едно много добро място в страната по отношение на критериите за оценка на цялостната дейност. Естествено има какво да се желае и ще положим необходимите усилия за да подобрим работата ни по превенцията, разследване и разкриването на престъпления. Акцент в моята работа ще е и пътната безопасност, доброто взаимодействие с органите на местната власт и подобряване административното обслужване на гражданите.

- Нашата полиция всяка година има добри показатели в борбата с престъпността, а като че ли отминаха и неволите с кадровата и материалната обезпеченост. Какво още може да се желае в тази насока?

- Ако искаме да вървим напред, никога не бива да се задоволяваме с постигнатото. Трябва да стремим и да продължаваме да се обучаваме, да повишаваме нивото на своята теоретична и практическа подготовка, да развиваме взаимодействието между полицията и останалите държавни органи, да градим доверие между нас и останалите граждани. Уверен съм, че по тези принципни позиции ще срещна разбиране сред моите колеги в ОДМВР и районните управления в региона. 

- Разкажете малко повече за себе си извън работата? За семейството, любимите занимания…

- Бих казал, че полицията е начин на живот и обикновенно повлиява неблагоприятно върху семейните отношения и уют. По отношение на хоби мога заявя, че обичам футбола, разходките в планината, но за съжаление не остава достатъчно време за това.

Тодор ГРОЗДЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички