Четвъртък, 09 Сеп 2021
 

Ето победителите в 24-те Общински работнически игри „Христо Ботев”

  11.06.2021 13:45             
Ето победителите в 24-те Общински работнически игри „Христо Ботев”

ПАЗАРДЖИК. Приключиха 24-те Общински работнически спортни игри „Христо Ботев” под патронажа на кмета на община Пазарджик Тодор Попов. За всички имаше купи, медали и предметни награди.

В последното първенство – турнирът по мини футбол за купа „13 века България”, шампион стана отборът на Затвора. „Надзирателите” победиха с 5:4 след дузпи в драматичен финал тимана „Колорадо” (4:4 в редовното време). В малкия финал КАТ се наложи с 3:0 над „Костал” и взе бронзовата купа. Четвърти остана „ДС Смит”, следван от Пожарната и дебютанта „Тити трейд”.

Голмайстор на турнира стана Ивелин Младенов от „Колорадо” с 14 гола.

В общинския турнир по волейбол пък Пожарната и Затвора се окичиха със златните медали при мъжете и жените. След огнеборците останаха Затвора, „ДС Смит”, и Общината, а при дамите среброто бе за служителките на Община Пазарджик.

В общинския турнир по тенис на маса участваха 6 мъжки и 3 женски отбора. Без изненади протече надпреварата. Шампион при мъжете е Пожарната, следван от ОД МВР, Академия на МВР, ВиК-Пазарджик, Затвора и „Човеколюбие”. Номер едно при дамите е Затвора, а втори и трети са ВиК и „Човеколюбие”.

В индивидуалната надпревара призовите тройки са: 1. Стоян Кордов (Пожарната), 2. Димитър Рудев (Академия МВР), 3. Ненко Тодоров (Пожарната);

1. Ели Стойчева (Затвора), 2. Ели Минева (Затвора), 3. Галя Пенчева (ВиК).

В общинския турнир по лека атлетика дисциплините бяха две – 100 м спринт за мъже и жени, 600 м крос за жени и 1000 м крос за мъже. Тимът на Пожарната спечели надпреварата при мъжете, следван от „ДС Смит” и Общината. При дамите Затвора е шампион, а втори и трети са „ДС Смит” и Общината.

Индивидуалните призьори са:

1000 м мъже – 1. Христо Солаков (НОИ), 2. Петко Лазаров (Пожарната), 3- Христо Добрев (Пожарната);

100 м, жени – 1. Мария Зонгова (Затвора), 2. Веселина Гиздова (Затвора), 3. Александра Дичева (Затвора);

600 м, жени - 1. Мария Зонгова (Затвора), 2. Веселина Гиздова (Затвора), 3. Иванка Зашева („ДС Смит”);

Традиционният турнир по шахмат не се проведе. Организаторите счетоха, че в условията на КОВИД не е уместно да се събират много състезатели в помещението под ДКТ „Константин Величков”.

Официалното закриване на 24-те работнически игри в общината е на 18 юни в ресторант „Гарден”.

Организационният секретар Димитър Добриков и председателят на Общинския работнически спортен клуб Иван Симеонов чрез „Знаме” изказаха благодарността си към всички участници и съмишленици на игрите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички