Избори Регионът

Драгомир Стойнев: Промяната минава през връщането на закона и държавността в управлението

  12.06.2021 19:02             
Драгомир Стойнев: Промяната минава през връщането на закона и държавността в управлението

Екипът на БСП в Пазарджик влиза в кампания спокойно и прагматично, стана ясно днес при националното откриване на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ в София. „Наясно сме, че обществото ни е уморено от кризи и избори и сме длъжни да работим адекватно на очакванията за реформа на здравната система и икономически мерки, които да стабилизират доходите, заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на коалиция „БСП за България“ в 13 МИР – Пазарджик. Заедно с колегите си, кандидати за народни представители БСП за България от 13 – МИР в Пазарджик, той участва в събитието пред Народния театър в столицата.

„Промяната на модела задължително минава през връщането на закона и държавността в управлението. За съжаление сме свидетели, че самият държавен апарат при ГЕРБ е използван като частна структура, работеща за интересите на шепа хора от управлението. Няма как да имаме адекватна подкрепа за икономиката, а камо ли излизането й на нова писта на технологии и иновации, ако самата държава репресира бизнеса. Няма как да сработят социалните и здравните мерки, ако системите функционират чрез корупционен натиск и неефективност, каза още Стойнев.

Според него, БСП предлага изчистена програма с фокус върху хората като основен двигател на икономическа стабилност, което значи „доходи-здраве-добро образование“. За да се постигне това, има достатъчно финансов ресурс, но липсва чист и ефективен ресурс в системите за управление на основните сектори създаващи социална стабилност, заетост и икономически ръст. 

„Област Пазарджик има добри възможности за икономически ръст, но е ощетена от общата липса на икономическа стратегия в последните повече от 10 години управление на ГЕРБ. Магистралата не означава добра инфраструктура, а даденостите за земеделие, не означават добра система за насърчаване на модерно и печелившо земеделие, същото се отнася за туризма, за производствата в региона“, каза още Драгомир Стойнев, който бе министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г. 

Според него промяната ще дойде с промяната на модела на управление, но и с активизиране на местния икономически и човешки ресурс и отпушване на възможностите за инвестиции и честен бизнес. 

В събитието участваха Петя Цанкова, Симеон Симеонов, Гълъбина Карамитрева, Васил Аврамов, Стойко Стефанов, Атанас Туманов, Стефка Пенева, Горчо Станков, Невенка Ролева, Николай Дечев, Димитър Жилков, Сергей Темелков и Георги Янкулов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички