Избори 2021 Регионът

Драгомир Стойнев: Промяната минава през връщането на закона и държавността в управлението

  12.06.2021 19:02             
Драгомир Стойнев: Промяната минава през връщането на закона и държавността в управлението

Екипът на БСП в Пазарджик влиза в кампания спокойно и прагматично, стана ясно днес при националното откриване на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ в София. „Наясно сме, че обществото ни е уморено от кризи и избори и сме длъжни да работим адекватно на очакванията за реформа на здравната система и икономически мерки, които да стабилизират доходите, заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на коалиция „БСП за България“ в 13 МИР – Пазарджик. Заедно с колегите си, кандидати за народни представители БСП за България от 13 – МИР в Пазарджик, той участва в събитието пред Народния театър в столицата.

„Промяната на модела задължително минава през връщането на закона и държавността в управлението. За съжаление сме свидетели, че самият държавен апарат при ГЕРБ е използван като частна структура, работеща за интересите на шепа хора от управлението. Няма как да имаме адекватна подкрепа за икономиката, а камо ли излизането й на нова писта на технологии и иновации, ако самата държава репресира бизнеса. Няма как да сработят социалните и здравните мерки, ако системите функционират чрез корупционен натиск и неефективност, каза още Стойнев.

Според него, БСП предлага изчистена програма с фокус върху хората като основен двигател на икономическа стабилност, което значи „доходи-здраве-добро образование“. За да се постигне това, има достатъчно финансов ресурс, но липсва чист и ефективен ресурс в системите за управление на основните сектори създаващи социална стабилност, заетост и икономически ръст. 

„Област Пазарджик има добри възможности за икономически ръст, но е ощетена от общата липса на икономическа стратегия в последните повече от 10 години управление на ГЕРБ. Магистралата не означава добра инфраструктура, а даденостите за земеделие, не означават добра система за насърчаване на модерно и печелившо земеделие, същото се отнася за туризма, за производствата в региона“, каза още Драгомир Стойнев, който бе министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г. 

Според него промяната ще дойде с промяната на модела на управление, но и с активизиране на местния икономически и човешки ресурс и отпушване на възможностите за инвестиции и честен бизнес. 

В събитието участваха Петя Цанкова, Симеон Симеонов, Гълъбина Карамитрева, Васил Аврамов, Стойко Стефанов, Атанас Туманов, Стефка Пенева, Горчо Станков, Невенка Ролева, Николай Дечев, Димитър Жилков, Сергей Темелков и Георги Янкулов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

НАБИРА ОХРАНИТЕЛИ ЗА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА НА ОБЕКТИ В ГР.ПАЗАРДЖИК ЗА ДНЕВНА И НОЩНА СМЯНА НА ВЪЗРАСТ ДО 65Г. ТЕЛ.0889 300 750

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ, ЦЕНТЪР, 0877 122 337

НАБИРАНЕ НА РАБОТНИЦИ - ЗИДАРИ, КОФРАЖИСТИ И ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СТРОИТЕЛСТВОТО В ГЕРМАНИЯ, ДО 40 ГОДИНИ. 0049 152 145 399 26
Всички