Спорт

Трета шампионска титла в “А“ група за жените на “Бадминтон скуош клуб Пазарджик“

  13.06.2021 18:45             
Трета шампионска титла в “А“ група за жените на “Бадминтон скуош клуб Пазарджик“

СОФИЯ. За трети пореден път състезателките на „Бадминтон скуош клуб Пазарджик“ станаха шампионки за жени в елита. На 12 и 13 юни в зала “Европа”,се проведоха финалите на Държавното отборно първенство по бадминтон,за мъже и жени “А” група. Участие във финалите взеха първите 12 отбора при мъжете и при жените.

В групата бадминтонистките на Неделчо Кесов победиха отборите на Стара Загора и Гълъбово с по 5:0 срещи и така се класираха за финалната четворка,където играят победителите от групите, всеки срещу всеки.

Във финалната четворка нашите момичета стартираха срещу най-трудния ни противник - ВИАС-София, който победиха с 4:1 срещи. Не без значение е фактът, че ВИАС бе привлякъл две състезателки от Франция, като едната е 81-ва в Световната ранглиста за жени. Това не попречи на момичетата от Пазарджик да се справят с изключително тежкия противник късно вечерта в събота (последният мач приключи в 23.00 часа.

В неделя постигнахме още две победи - над „Хасково“ и над столичния „Виктори“, с по 5:0 срещи.

Шампионският отбор бе в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева (спортистки номер едно на Пазарджик за 2018 г.), Гергана Павлова (спортист номер едно на Пазарджик за 2020 г.), Бистра Манева, Добринка Смилянова.

Мъжете на клуба в състав Стефан Гърев, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Борис Кесов, Кристиян Китанов се класираха на пето място, като в групата победиха Бургас с 5:0 срещи и за влизане във финална четворка загубиха от “Виктори”-София с 4:1 срещи.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички