Спорт

Кметът Попов награди еврошампионките по бадминтон сестри Стоеви ден след отборната държавна титла

  14.06.2021 17:24             
Кметът Попов награди еврошампионките по бадминтон сестри Стоеви ден след отборната държавна титла

Повече от 30 шампиони има областният център за месец май

ПАЗАРДЖИК. Днес кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна с европейските шампионки по бадминтон - сестрите Стефани и Габриела Стоеви. Той отбеляза, че  за пореден път те донесоха голяма радост и гордост на Пазарджик и им благодари, че са повярвали на него, на Ренета Камберова и треньора Неделчо Кесов да се състезават за пазарджишкия клуб.

 "Надяваме се те тук да се чувстват добре и искрено се радвам и се гордея с това, което те направиха - показаха, че безапелационно са най-добрите на Стария континент. От сърце им пожелавам успех на Олимпиадата. Ще им стискаме палци да покажат най-доброто от себе си  и да ни зарадват с нови успехи", пожела Тодор Попов на сестри Стоеви.

Кметът съобщи, че в сряда ще е поредното награждаване за предходния месец на всички държавни шампиони от клубовете в общината, които отново не са никак малко - повече от 30.

"Така че можем да се гордеем с всичко, което постигаме и надграждаме. Да благодаря и на сестри Стоеви, които за трета поредна година са номер едно и в държавния шампионат.

Виждате как, когато човек работи професионално, когато надгражда стъпка по стъпка всяка година, резултатите се случват. Затова им пожелавам постоянство и в крайна сметка да ги уверя, че ние в Пазарджик се гордеем изключително много с това, което те постигат като състезатели. Разбира се и на всички, които участваха в държавното първенство, а и на всички тези млади състезатели, които се запалват по този хубав, полезен и интересен спорт.

Защото нашата цел си е Пазарджик да е номер едно във всичко.

Каквото и да се случва следващите години ние ще отделяме пари и ще надграждаме постигнатото. Защото, няма да спра да го повтарям, спортът е здраве, спортът е самочувствие, спортът е удовлетвореност, спортът е дисциплина  и в крайна сметка - нещо важно за изграждане характера на един човек.

Хората се запомнят с оставената трайна диря на своите успехи, а те най-вече са спортни. Затова ние неслучайно се гордеем и със Стоичков,  и със Стефка Костадинова, и с Григор, и със сестри Стоеви, и с всички наши успешни спортисти. Това са нашите визитки пред света.

Затова трябва да се гордеем, но и да създаваме условия и занапред да имаме хора, с които да се гордеем в спорта. Защото това означава по-здрава нация, по дисциплинирана, по-амбициозна нация, което да ни превърне във фактор. Затова и за Пазарджик това са приоритети, а сестри Стоеви са добър пример", подчерта  Попов.

„Знаме“ писа вчера, че състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” станаха държавни шампионки за трета поредна година на провелите се финали на Държавното отборно първенство по бадминтон за мъже и жени (“А” група) в София. Шампионският отбор бе в състав: Стефани Стоева, Габриела Стоева (спортистки номер едно на Пазарджик за 2018 г.), Гергана Павлова (спортист номер едно на Пазарджик за 2020 г.), Бистра Манева, Добринка Смилянова.

Мъжете на клуба в състав: Стефан Гърев, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Борис Кесов, Кристиян Китанов се класираха на пето място.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички