Други Избори

ГЕРБ-СДС на посещение в Белово

  17.06.2021 22:18             
ГЕРБ-СДС на посещение в Белово

Кандидат-депутатите от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР Пазарджик посетиха Белово, срещнаха се и разговаряха с членове, симпатизанти и граждани. Те бяха посрещнати от кмета на община Белово - Костадин Варев и общинския ръководител на ГЕРБ Белово Васил Савов.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева коментира пред жителите на Белово негативните резултати от действията на служебния кабинет.

“В момента наблюдаваме забавяне на проекти и спиране на разплащания от страна на служебното правителство, като цели общини се обричат на забвение. Администрацията е блокирана, а служебният кабинет се занимава с всичко друго, но не и с основната си задача - да прекара страната от политическата криза и да организира предстоящите избори. Ако държавата не се разплаща с бизнеса и спира проекти, това създава хаос. Частният сектор, не може да планира, да плаща заплати, да расте и да се разплаща със своите партньори. Така не се стимулира увеличение на доходите и растеж на икономиката. Това е един от основните залози на предстоящите парламентарни избори”, отбеляза Захариева.

Кандидатът за народен представител д-р Илиян Траянов, който също присъства на срещата коментира, че сферата на здравеопазването е чувствителна на реформи и всяка предприета и непремерена промяна може да доведе до застрашаване на най-ценното - живота и здравето на гражданите. Д-р Траянов изрази безпокойството си от липсата на визия за управление на здравеопазването в страната и от липсата на конкретни предложения в сферата. Той направи сравнение с условията на младите специализанти, които постъпват на работа сега, спрямо времената преди реформата направена от ГЕРБ. Медикът коментира, че преди млад специализант в болница е получавал ниско възнаграждение, не му е бил сключван трудов договор, не са се плащали осигуровки, нямал е право на болничен или майчинство, докато в момента нещата са коренно различни и всичко липсващо преди е вече налице. Положителната промяна е накарала не малко наши специалисти практикуващи в чужбина да се завърнат в България, коментира още д-р Траянов.

Доскорошният заместник-министър на Земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, която също бе сред кандидатите за народни представители посетили Белово, коментира подобни тенденции. „Липса на визия за бъдещи действия от страна на новата администрация, масови уволнения и чистки се правят не само на политически лица, а и на експерти“, отбеляза Василева. Според нея изключително притеснителен е фактът, че с непредлагането на план за възстановяване от страна на новите управляващи, страната ни е застрашена от това да не получи средства от Европейския съюз. За които средства иначе сме одобрени.

Областният координатор на ГЕРБ и втори в листата кандидат за народни представители Найден Шопов сподели, че жителите на община Белово следва да бъдат горди с постигнатите в общината, тъй като за проекти правителството на Бойко Борисов в последния мандат е отпуснал над 4,4млн. лева.

Припомняме, че за последните 4 години община Белово получи финансиране на стойност 5.5 милиона лева от правителството на Бойко Борисов. Със средствата беше ремонтирано училището, както и бяха изградени спортни площадки. Правителството финансира с 1,2 милиона лева и укрепването и доизграждането на подпорни стени, в село Голямо Белово и гр. Белово, по коритото на река Яденица. Големият и важен инфраструктурен проект за Белово ще бъде ремонтът на пътя Пазарджик-Белово, който ремонт ще струва 43 милиона лева и вече е в ход.

На срещата в Белово присъстваха областният координатор на ГЕРБ и втори в листата кандидат за народен представител Найден Шопов, доскорошният областен управител на област Пазарджик и кандидат за народен представител Стефан Мирев, както и кандидатите за народни представители - д-р Мария Шопова и Данаил Трифонов.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички