Четвъртък, 16 Сеп 2021
 
Крими

Проверки на камиони с акцизни стоки и на заложни къщи

  18.06.2021 13:15             
Проверки на камиони с акцизни стоки и на заложни къщи

Засилени проверки в различни направления провеждат служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик.

На 15 и 16 юни са извършени проверки в района на АМ „Тракия” на товарни автомобили, превозващи акцизни стоки. Инспекциите са осъществени съвместно с представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” , Агенция „Митници” и сектор „Пътна полиция”. Спрени и проверени за 12 товарни автомобила с прикачени към тях цистерни за транспорт на акцизни стоки. Не са констатирани престъпления или сериозни нарушения. В два от случаите инспектори от автомобилната администрация са открили нередности, за което на водачите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Паралелно с това се извършват засилени проверки на заложни къщи на територията на областта. Инспекциите се осъществяват съвместно с представители на Националната агенция за приходите и Дирекция „Инспекция по труда”. В сряда за проверени четири заложни къщи на територията на Пазарджик. В две от тях служителите на преходната агенция за констатирали нарушения. В един от обектите е установено фискално нарушение, а в другата били открити за продажба златни накити без необходимите обозначения и сертификати за качество изисквани при търговия с изделия от благородни метали. И в двата случая са съставени актове на собствениците на заложните къщи. Проверките продължават на територията на целия регион.    

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички