Избори 2021

БСП за България представи лицата и приоритетите си във Велинград

  20.06.2021 12:41             
БСП за България представи лицата и приоритетите си във Велинград

Велинград бе сред първите общини, в които „БСП за България“ представи политиките и представителите си в настоящата изборна кампания. Двама велинградчани представят общината в листата на социалистите – Васил Аврамов, учител на 6-то място в листата и Невенка Ролева, банков мениджър под номер 13.

Разум и стабилност, както и дългосрочна програма за икономическо развитие, опазване на природното богатство, модерен туризъм, са част от приоритетите, представени в голямата зала на Община Велинград от водача на листата и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев пред граждани на Велинград. Коалиционният партньор Симеон Симеонов акцентира върху единството в ляво и автентичността на БСП като естествен и дългосрочен негов център.

Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“: Природата е дала достатъчно на Велинград, липсва умна държавна политика за управлението му!

Ако външен поглед оцени природата, минералната вода, въздухът, заедно с традициите в туристическия бизнес и туристическата инфраструктура, би заключил, че  регионът е проспериращ. Реалността във Велинград обаче не е такава и една от причините за това е неефективното управление на богатството, дадено ни от природата.

За мен държавата не бива да стои и да очаква единствено приходи от природните дадености и от бранша на туризма, а да навлезе в проблемите и да осигури програми за работна ръка, система за подкрепа и икономически стимули за туризма, ефективно опазване на природното богатството и минералните води.

Много важно е и да бъде поставен фокус върху хората в региона, които са реалните двигатели на местния бизнес – тяхното здраве, добро образование и доходи. Децата тук трябва да получават еднакво качество на образование, а хората равен достъп до здравни грижи като тези в големите градове. В тази връзка не бива да бъде позволено приватизирането на общинската болница във Велинград. Не можем да правим добър туристически продукт и без добра инфраструктура и превръщането на Велинград в зелен и чист град, без опазване на историческите паметници в региона. 

Общината е сред регионите, ударени от демографската криза – държавата трябва да създаде възможност, освен туризма, тук да се развиват малки, семейни производства на екологично чисти продукти, за да задържи активни хора тук.

Васил Аврамов, номер 6 в листата на „БСП за България“: Това е битка за справедливост!

Това е битка за справедливост, за малкия човек, за безработния човек, за историята на всеки един от нас. БСП не е партия на статуквото, БСП винаги е била по-близо до хората.

Смела и актуална е нашата програма в изборите.

Запазване на горите и екология: намаляване на енергийна бедност и създаване на чиста среда, да не режем живо дърво, за да го сложим в печката, това трябва да е национална политика, особено за курорт като Велинград.

Забрана за износ на дърва за огрев: Винаги ми е болно, когато виждам тировете, които изнасят нашата дървесина за Гърция и Турция. Така национална еко-политика не се прави. Необходими са и мероприятия за залесяване. По наше предложение в програмата бе заложено и ограничението в държавните гори да влизат само държавни фирми, които да секат дървета.

Система за контрол на качество на водите: Видяхте какво се появи на картата в нашата община, в река Чепинска в 2021 г. Община Велинград няма пречиствателна станция и всички боклуци тръгват надолу км Пазарджик.

Подновяване на финансирането по програми за качеството на въздуха, за град като Велинград, това е изключително важно.

Невена Ролева, номер 13 в листата на „БСП за България“: Всеки един от нас трябва да направи крака за промяна, за да не е България същата!

Огромна е необходимостта от промяна и осъзнаването, че всеки един от нас, ако не направи крачка за промяна, България ще бъде същата, каквато я виждаме днес.

Корупцията е реалността, която трябва да преборим, прозрачност откритост и отсъствие на корупция.

Прозрачност, професионализъм, избрани по ясни критерии политики и хора, които да ги осъществяват – тогава ще е случи промяната. Когато начело на държавата застават професионалисти и разумни хора, ситуацията ще изглежда по един съвсем различен начин.

Симеон Симеонов, номер 4 в листата на „БСП за България“, председател на Отечествения съюз: Дошло е време за единение на българската нация!

България е в дълбока криза след 12 годишно управление на ГЕРБ. БСП даде знак за единение на левите и патриотични сили и обедини около себе си 16 политически организации. След изборите без БСП успешно и стабилно управление е невъзможно.

България се нуждае от нов икономически, ускорен и изпреварващ ръст, чрез изграждане на нови модерни мощности, реформи в селското и горското стопанство, развитие на модерен туризъм. БСП залага в програмата си именно такива мерки. Те са и пътят за ускорен ръст на доходите, за да се върнат децата ни от чужбина и да спре изчезването на българската нация.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички