Понеделник, 20 Сеп 2021
 
Други Избори 2021

„БСП за България“ в Пазарджишко: Ние стоим далеч от популизма. Ако с него заменим авторитаризма, сривът ще бъде още по-голям

  21.06.2021 14:12             
„БСП за България“ в Пазарджишко: Ние стоим далеч от популизма. Ако с него заменим авторитаризма, сривът ще бъде още по-голям

Възможно повече срещи и по-близо до хората – на това залага традиционно кампанита на „БСП за България“. Социалистите бяха посрещнати в Батак, Дорково, Ракитово, Виноградец от много хора с въпроси за изхода от политическата и социално-икономическата криза. „Кой ще донесе промяната и какво съдържа тя?“, „Защо на местно ниво, до малките хора и към момента не достигат обещаваните европейски доходи, работа, цени на комуналните услуги, качество на пътищата?“ „Защо изчезваме като нация и кой ще работи?“ Обезлюдяване, демографски срив, корупция, липса на работна ръка, работещи бедни, лоша социална политика, разрушена здравна система, едва кретащ малък и среден бизнес, плачевна инфраструктура, лошо управление на водите, ниското качество на питейната вода и високата й цена, унищожаване на природата – това бяха основните теми, по които социалистите говориха с хората.

Промяната няма да се случи лесно и бързо, демонтирането на системата, което започна служебното правителство трябва да бъде продължена от редовно правителство и редовен парламент. Два са големите въпроса – кой има претенции да продължи тази промяна и какво ще дойде след нея. БСП в момента е единствената партия, която дава отговор и на двата въпроса“-това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в област Пазарджик Драгомир Стойнев.

Той припомни, че социалистите са единствените, които никога не са давала подкрепа за което и да е управление на ГЕРБ. „И вотовете на недоверие, и цялостната ни законодателна дейност са били категорични. И ако говорим за истинска демокрация – не се притеснявам да кажа, че у нас все още я има, благодарение на БСП. Издигането и избирането на президента Румен Радев бе успехът, който постигнахме заедно с българите именно в тази посока – да покажем, че в България не може да има еднолично управление. Подкрепата за протестите бе логично продължение на позициите ни“, каза Стойнев.

Според него този анализ обаче няма да има смисъл, ако не говорим за бъдещето. БСП има реална програма за реформи, която обвързва действия във всички ключови сфери – демография, икономика, образование, здравеопазване, социална политика.

„Няма да бъде лесно, нито бързо. Ние стоим далеч от популизма. Ако авторитаризма бъде заменен с популизъм, сривът ще бъде още по-голям“, каза още Стойнев.

Петя Цанкова, номер 2 в листата на БСП за България и областен председател на БСП в област Пазарджик обяви, че екипът на БСП залага на лицата и авторитета си на единствена политическа сила, от чиято работа никога не са отсъствали действия за спарведилва и социална държава. „Изборът ще бъде съдбоносен за България. Имаме хора, авторитети, които познават местните проблеми“ – заяви Цанкова.

Според юриста Лиляна Мърхова-Присадникова, под номер 3 в листата на „БСП за България“ и общински председател на БСП в Пазарджик, през следващия мандат е много важно да се поставят ясни правила какво ще се случва в правосъдието, да не се допускат лобистки закони и корупционни практики. Хората трябва да се чувстват свободни и да могат без натиск да изразят своя вот.

Инж. Стойко Стефанов, номер 8 в листата и общински съветник в Белово, постави акцент върху необходимостта промяната да се случи и в ценностите, и да се върви към съхранение на традициите и българщината, едновременно с усилията да вървим към модерно общество. Той акцентира върху взаимопомощта и готовността си да дари заплащането си като народен представител, както прави и като общински съветник, за справедливи каузи и хора в нужда.

Инж. Горчо Станков, номер 12 в листата и общински съветник в община Батак подчерта, че няма да има забравени, след като мине изборната кампания. „Да не си потапяме главата в блатото на големите обещания и нулевите действия. Промяната обаче, ще се случи, ако се държим за истинските, за човешките ценности.“, призова Станков.

Георги Янкулов, номер 18 в листата и учредител на Фондация „Бъдеще за древна Царина”, подкрепи тезата за единението и общите действия, като даде за пример запазването на училището в Црънча и спирането на продажбата на гори в землището на селото, като успешни благодарение на общите действия на хората, които постигат промяна, въпреки намаренията на властта.

В срещите участие взеха и кандидатите за депутати Симеон Симеонов, Васил Аврамов, Полина Шишкова, Атанас Туманов, Невенка Ролева, Николай Дечев, Димитър Жилков, Сергей Темелков. 

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички