Други Избори 2021

”БСП за България” в Пазарджик: Да си върнем гордостта и страната!

  29.06.2021 10:14             
”БСП за България” в Пазарджик: Да си върнем гордостта и страната!

Демографската криза и как да бъдат направени първи стъпки за преодоляването й бе основната тема на срещата на кандидатите за народни представители от „БСП за Българи”я със симпатизанти и граждани на град Пазарджик.

В препълнената зала на „Маестро Георги Атанасов” Лиляна Мърхова – Присадникова, която е и общински председател на БСП в Пазарджик, в емоционално обръщение към избирателите заяви: „Ние ще сме тези, които ще се погрижим за справедливи доходи, за достъпно здравеопазване, за подкрепата на младите семейства. Само ние имаме цялостна програма, обвързваща икономическата политика, социалната политика, образованието и здравеопазването“. Лиляна Мърхова-Присадникова, която е под номер 3 в листата на Коалиция „БСП за България“, а по професия е юрист, подчерта, че реформите ще бъдат възможни единствено, ако в страната се установи върховенство на закона. 

Водачът на листата Драгомир Стойнев, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма също акцентира върху неотложните стъпки, които БСП ще предприеме за справяне с демографската криза. „Ние изчезваме като нация, изчезваме бързо и без да сме в състояние на война.“ – заяви Стойнев. Според него демографската катастрофа вече е проблем на националната сигурност и един от големите фактори, задържащи икономическото развитие на страната. „Оставям на страни досегашния модел на управление, той е в историята. Нанесе огромни щети върху икономическото състояние на страната, но поправянето им е възможно само, ако имаме силна, образованата, здрава и единна нация.“, каза Стойнев. Според него на първо място стоят инвестициите в човешкия фактор и БСП има ясни разчети за първите мерки, които ще предприеме и средствата ще бъдат освободени от спирането на огромните, неефективни и непрозрачни разходи, които са правили невъзможна инвестицията от страна на държавата в благоденствието на хората.  „Ние смятаме да намалим ДДС за лекарствата и храните, за да се намалят неравенствата. Искаме да въведем семейно подоходно облагане, за да имат подкрепа семействата с деца, тоест да се намали данъчната основа с 500 лв. за дете. Лекарствата за децата до 14 години ще бъдат безплатни, както и учебниците от 1 до 12 клас. Това е правилната политика и забележете, че тя е обвързана с целите на икономическата ни политика. Нацията ни е на изчезване, младите хора трябва да остават тук. Облекчаването на семейните бюджети на младите, ще насочи средства в потребление. За второ и трето дете ще има еднократна помощ от 6500 лв. за всяко семейство, но единствено при условие, че поне единият родител се е осигурявал две години назад“ – каза още Стойнев. 

Да подкрепят листата в Пазарджик специално за срещата пристигнаха проф. Иво Христов, който води листата на „БСП за България” в Пловдив и Кристиан Вигенин, който е водач в Ямбол. 

Проф. Христов призова „Да си върнем гордостта! Да си върнем страната!“ Според него за 30 години преход се е случило една чудовищна загуба за държавата ни – над 2.5 милиона напуснали българи. „Някой ни открадна страната. Преходът унищожи една цветуща държава и я превърна в демографска пустиня“, каза още проф. Христов. Според него вината е обща, заради страха, наивността, вярата във всеки следващ месия. 

Кристиян Вигенин, който е и зам.-председател на НС на БСП, сподели, че БСП, макар и в трудни избори, е мотивирана, организирана и гледа в общата цел – промяна на модела.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички