Други Избори

Васил Божков към гражданите: Новите партии са като старите! Гласувайте за “Българско лято“!

  30.06.2021 08:56             
Васил Божков към гражданите: Новите партии са като старите! Гласувайте за “Българско лято“!

Много хора от Пазарджишка област дойдоха пред ДКТ „Константин Величков“ снощи, за да видят дискусията с лидера на гражданска платформа „Българско лято“ Васил Божков. Той се включи на живо от Дубай на голяма видеостена. Първо пред множеството застана председателят на партията Борил Соколов, който призна, че Пазарджик е един от любимите му български градове, но за жалост поради корупция, липса на инвестиции и грешно управление „този град бива убиван“.  

Под аплодисментите на гражданите Соколов  представи водача на листата за 13-и МИР Пазарджик Антоанета Раковска, а през това време на видеостената вървеше и посланието на младата юристка. Тя поздрави всички именици и аргументира посланието си от видеоклипа, че Пазарджик е прекрасен регион, който обаче страда от високи нива на безработица.

„За мен е чест да бъда водач в 13-и Многомандатен избирателен район-Пазарджик. За някои фатален, за мене - късметлийски. За района най-големият проблем е безработицата. „Българско лято“ има решения в тази посока. От една страна ще сведем до минимум нивото на корупция, а от друга – ще привлечем инвестиции за разкриване на работни места. Не са тайна за никого

международните бизнес контакти на г-н Божков, с които ще привлечем стабилни инвестиции в района

По отношение на проблемите, свързани с екологията и инфраструктурата, също имаме решение – провеждане на прозрачни обществени поръчки и правилни законодателни промени“, каза водачката. Тя е категорична, че областта има потенциал да развива образователни и спортни дейности, а образованието трябва да отговаря на нуждите на бизнеса. За целта ще се работи за добра комуникация между работодателите и профилираните учебни заведения. Антоанета Раковска представи екипа.

„Листата ни е съставена от смели, мотивирани и загрижени за бъдещето на района хора - имаме представители на малкия бизнес, лекар, адвокат, счетоводител, учител и спортист. Шарени сме, пъстри сме, но сме обединени от идеята за справедливост и достоен живот в България. Гласувайте с номер 15!“, призова Антоанета Раковска и представи участниците в листата.

„Благодаря, че приехте поканата и сме заедно на този площад. Това означава само едно. Че всички ние искаме промяна. Искаме по-добър живот и сме достатъчно смели да кажем „СТОП“. „СТОП“ на монопола, на корупцията, на зависимостите, на страха“, започна словото си вторият в листата Йордан Тодоров към хората.

„Изправени сме пред нова страница на българската история и от нас зависи това, което ще бъде написано вътре. Онези, които ме познават, не спират да ми задават въпроса защо съм приел да се занимавам с политика. Ще отговоря. Защото не спирам ежедневно да виждам угнетения български народ. Изнемогващ. Емигриращ. Правейки всичко възможно в борбата си за оцеляване. Казват, че „политик“ е мръсна дума. Тогава аз не искам да съм политик. Аз съм един от вас. Представител на народа, който желае да работи за народа. Някой ще каже, че може би е късно. Но няма време за компромис. Няма повече време за голословие и страх. Борбата е сега или никога. Преди 145 години в бунтовно Панагюрище пукнаха пушките и Великите сили обърнаха очи към България. 145 години по-късно разкритията на един човек, който показа корупция на най-високо държавно ниво, накараха отново светът да погледне към България. А управляващите да бъдат в ъгъла.

„Българско лято“ е гражданска платформа, която принадлежи на вас, гражданите

„Българско лято“ възникна, за да възстанови държавността и да покаже, че българинът е смел, непреклонен и има достатъчно сили да се бори за една европейска България – с по-добър начин на живот, по-добра атмосфера за бизнес, чиста природа и проспериращ туризъм. Тази гражданска платформа бе създадена от един човек, на който ви ще имате удоволствието да зададете въпроси за в„развитието на страната и нашия град. Това е г-н Васил Божков“, каза Тодоров и добави: „Скъпи приятели, българското лято дойде! Дойде с номер 15!“

Аплодисменти избухнаха, когато на видеостената се появи Васил Божков

„Здравейте, Пазарджик! Радвам се да ви видя. Знаете какво е „Българско лято“. Знаете за какво се борим. Ние сме единствените, които могат да променят нещата. В момента тече подмяна на статуквото, но новите партии са същите. Те няма да променят нищо. Затова гласувайте за „Българско лято“! Вижте нашите идеи, вижте какво искаме и ни се доверете. Ние не сме излъгали никого. Останалите политици повтарят едно и също до изборите – след това не изпълняват“, каза Васил Божков и предостави микрофона на отсрещната страна. Мъже и жени, млади и стари, задаваха въпроси и се получи импровизирано интервю:

- Г-н Божков, бихте ли опростили кредитите на хора, изпаднали в дълбока невъзможност да ги върнат?

- Няма да ги опростим, но ще приемем закон за фалита на гражданите, който де факто ще е като опрощаване.

- Здрасти, Васко, Цветан съм от Панагюрище, кое ще е първото нещо, което ще направиш като си дойдеш в България? Моето желание е да дойдеш на бял кон. Ако трябва, ще го предоставим от самолета. Ще вземем байряк, както си му е редът.

- Добре, ще ви се обадя да ме чакате. А първото нещо, което ще направя, е да приключим с тази мафия, която души държавата вече 12 години. Но разчитам на вас.

- Здравейте, г-н Божков, казвам се Нели. Върви европейското – какво ще предложите за развитието на женския  футбол в България?

- Здравейте. Е за това не съм се замислял въобще! Но ще го развиваме като всички други спортове. Ще помисля, имам време. Но това ме изненада.

- Г-н Божков, какво ще направим с археологията в България? Ще се руши ли още или ще я възстановим?

- Задължително ще я възстановим. Знаете, че аз съм за опазване на културно-историческото наследство. Направил съм много и ще направя още повече. Специален закон, в който всеки иманяр да работи под контрола на държавата и да дава на държавата това, което е дължимо по закон.

- Как ще върнете младите хора? И какво ще направите за българските пенсионери, работили по 40 години и получаващи по 300-400 лева?

- За младите България ще стане място, където те да искат да живеят и да работят. А за пенсионерите – като спрем кражбите в пенсионните фондове, пенсиите ще станат два-три пъти по-високи.

- Г-н Божков, Вие ще станете народен представител, но какво ще направим със спецпрокуратурата и спецсъда?

- Първият закон, който искам да внеса, ако бъда народен представител, е за закриване на специализираните прокуратура и съд.

- Г-н Божков, въпрос от 2 милиона българи, които са подложени на терор и унищожение от т.нар. частни съдебни изпълнители и колекторските фирми, които продават на безценица имотите им на техни близки хора: Какво бихте предприели срещу тези народни изедници?

-  Вече казах, че ще приемем закон за фалита на физическите лица. Второ, съдебните изпълнители и колекторските фирми ще имат равни права с гражданите и нищо няма да може да бъде изземвано без решение на съда. И трето, ще прекратим терора на бухалките като НАП и тем подобни, защото ще въведем закон за личната отговорност на държавния служител.

- Какво ще направите като инвестиции за Пазарджик и срещу концесии, които са в наш ущърб ?

- Каквото и за цяла България. Ще привлечем много чужди инвеститори и някои от тях сигурно ще инвестират в Пазарджик. А концесиите ще бъдат преразгледани. Ако са неизгодни за държавата, ако не опазват околната среда, ако имат други нарушения, те ще бъдат прекратени.

Хората задаваха въпросите, които вълнуват всички, а Васил Божков призова всички да проявят гражданска непримиримост към статуквото и на 11-ти да гласуват с номер 15.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички