Понеделник, 18 Апр 2022
 
Пазарджик

Областният управител проведе работна среща със секретарите на общини за предстоящите изборите

  01.07.2021 15:25             
Областният управител проведе работна среща със секретарите на общини за предстоящите изборите

Поредна работна среща се проведе днес в Областна администрация в Пазарджик във връзка с предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли. В срещата участваха секретарите на общински администрации, които са пряко ангажирани с изборния процес по места, председателят и секретарят на РИК Пазарджик – Петя Грозданова и Васвие Мехмедова, началникът на отдел „​Охранителна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик – комисар Иван Дончев.

 Областният управител Иван Васев представи проект за организация и координация на дейностите по приемане и проверяване на протоколите на СИК от РИК Пазарджик в изборния ден. Процедурите са разработени от екипа на областна администрация, съгласувани са с РИК и ОДМВР Пазарджик. В изборната нощ екип на областна администрация Пазарджик ще координира придвижването на СИК по общини до областния център. По реда на пристигане общините ще получават талони с уникална номерация за последователността на приемане на СИК от всяка община в РИК. От страна на РИК е създадена организация за приемането на протоколите на СИК на два потока – един само за община Пазарджик и един за всички останали 11 общини.  Целта е да не се допусне струпване на членове на СИК пред сградата на община Пазарджик, да се оптимизира работата на РИК и да се спазят всички въведени противоепидемични мерки от МЗ.

По време на срещата бяха дискутирани и транспортните схеми по доставката на машините за гласуване. Съгласно Изборния кодекс в секции с 300 и повече избиратели се гласува само с машини. Общият брой на секциите в област Пазарджик, в които ще се гласува само с машина е 321, като в 68 от тях ще бъдат осигурени по две машини за гласуване. 

Днес общините получиха от областна администрация чували за съхранение на изборните книжа и материали, кутии за отрязъците с номерата на бюлетините, пликове за печатите на СИК, списък с имената и номерата на кандидатите по кандидатски листи. Разпределението на изборните книжа и материали на общините ще продължи и през следващата седмица.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички