Крими

Полицейският бюлетин на 4 юли 2021г.

  04.07.2021 11:08             
Полицейският бюлетин на 4 юли 2021г.

Междусъседска свада приключи с телесна повреда и потрошен автомобил. В полунощ в събота възникнал скандал между 35-годишен жител на Ракитово и двама негови съседи -  братя на възраст 23г. и 25г. След солидна почерпка с алкохол между тримата станало спречкване, при което техния 35-годишния комшия взел лопата и счупил предното стъкло и фаровете на паркиран лек автомобил „БМВ“, собственост на единия от братята. Това обаче не му стигнало и отново с помощта на лопатата нанесъл удар в областта на главата на другия  23-годишен брат. Мъжът е транспортиран в МБАЛ-Пазарджик, а от там преместен в пловдивска болница с фрактура на черепа, но без опасност за живота. Нападателят е задържан в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа, а на местопроизшествието е извършен оглед. По случая се водят досъдебни производства.

Осем полицейски производства са образувани спрямо водачи на автомобили за времето от петък до днес. Това е станало по време на засилени проверки от служителите на сектор „Пътна полиция“ и районните управления в цялата област. Трима шофьори са засечени да управляват возилата си под въздействие на алкохол в рамките между 1.36 и 3.14 промила. Четирима шофирали лек автомобил и мотопеди без да са правоспособни или шофьорските им книжки били отнети за други извършени от тях нарушения. В три от случаите и возилата не са регистрирани по надлежния ред и били без регистрационни табели. 18-годишен от Септември представил пред униформените свидетелство за управление на МПС издадено във Великобритания. То обаче се оказало неистинско. Спрямо осмината мъже се водят досъдебни производства или преписки.

Акцизни стоки без бандерол иззеха полицаи от полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. В петък и събота служители на участъка проверили търговски обекти, жилища, гаражи, стопански постройки на територията на квартала. В четири от тях органите на реда открили сух нарязан тютюн или  кутии с цигари. От собственичка на един павилион и от три жени обитателки на къщи органите на реда иззели общо 22.6 килограма сух нарязан тютюн и 760 къса с цигари. Спрямо жените се водят две бързи производства и още толкова преписки. 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          

                                       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички