Пазарджик

Първо в ”Знаме”: Уволниха директора на Регионалната дирекция по горите

  08.07.2021 17:48             
Първо в ”Знаме”: Уволниха директора на Регионалната дирекция по горите

ПАЗАРДЖИК. Директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Петър Байлов е уволнен, научи „Знаме”. Заповедта, подписана от шефа на Изпълнителната агенция по горите д-р инж. Александър Дунчев, му е била предявена днес, а мотивите са „неосъществен контрол” и „допуснати нарушения”. Към момента временно изпълняващ длъжността „директор” изпълнява досегашният заместник инж. Цветко Водев, който е дългогодишен служител в РДГ-Пазарджик.

Инж. Байлов бе назначен на директорския пост преди почти половин година на мястото на дотогавашния шеф инж. Ангел Кузманов със заповед на министъра. Дотогава той бе зам.-директор.

Инж. Петър Байлов пък се завърна на поста „зам.-директор” в Пазарджик през есента на миналата година след като три години по-рано бе уволнен и обжалва акта.

Инж. Петър Байлов е бил директор в ДГС „Ракитово” и ДГС „Алабак”. Като директор на велинградското стопанство през април 2015 г. оставката му бе поискана от земеделската министърка Десислава Танева. Тогава тя направи изявление по време на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча в Правец, че Петър Байлов ще си отиде заради незаконен добив на дървесина при разчистването на дърветата, пострадали от снеговалежите.

Впоследствие злоупотреби в ДГС „Алабак” не бяха доказани, а проверяващите допуснаха, че пропуски в описа на пострадалата дървесина и маркирането на повалени дървета може да има в екстремна обстановка, каквато била зимата на 2014-а. През март 2016 г. инж. Байлов бе назначен на още по-висока длъжност като зам.-директор на РДГ-Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички