Понеделник, 18 Oct 2021
 
Крими

Мълчаливо бдение и протест в Братаница

  19.07.2021 23:12             
Мълчаливо бдение и протест в Братаница

"Шофирайте така, сякаш всяко дете е Ваше" - призоваха хората след смъртта на 8-годишната Мони

С мълчаливо бдение и затваряне на републиканския път завърши денят в пазарджишкото село, където по-рано днес осемгодишно момиченце загина, ударено от служебен автомобил на МВР, шофиран от полицай.  Трагедията накара хората да се съберат на спонтанен протест на местопроизшествието с призива: "Шофирайте така, сякаш всяко дете е Ваше!". Този надпис, обграден със сърце от запалени свещи, а до тях - детски сандалки, бе поставен на лобното място на невинната жертва на нелепия инцидент

За последните 2 години две деца са убити от забързани шофьори на този участък.  Местните са възмутени от начина, по който е станал сблъсъкът. По думите на очевидци, оказали първва помощ на Мони, тя и братчето  й пресичали на пешеходна пътека в центъра на селото и изчакали. Първите коли от колоната им дали път, но изневиделица червена "Шкода" ги изпреварила и помела осемгодишното момиченце. Движела се поне с 90 км в час. Преди по-малко от три години по същия нелеп начин загинало и 15-годишно момче. То било блъснато от млад шофьор от съседното село Ветрен дол, а дни по-късно издъхнало в болницата. По-леките произшествия на главната улица в Братаница са почти всекидневие, затова хората настояват на пътя да бъдат направени препятствия за принудително намаляване на скоростта.

Служителят на МВР, който е от сектор "Борба с организираната престъпност", е задържан за 24 часа.  Жителите на Братаница се заканиха да излязат на протест утре сутрин.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички