Понеделник, 25 Oct 2021
 
Пазарджик

Избори и доходи

  26.07.2021 06:23             
Избори и доходи

Имаме нов парламент и политическите сили и следизборно продължават да спрягат темата за доходите на народонаселението.

Затова и предлагам на новата власт идея за бързо повишаване на доходите  на най нуждаещите се без актуализация на бюджета.

На първо време в митниците да се назначат пенсионерите с минимални пенсии.За три месеца. Те са свикнали да цепят стотинката на две, да се хранят веднъж на ден, стиснати са, така че със сигурност няма да пропуснат необмитен ТИР или гражданин.

Естествено, трябва повишените митнически сборове да се привеждат изцяло в сребърния фонд, а не в НОИ, знаете защо.

Следващите три месеца  митничари да бъдат учителите. Математиците ще пресмятат  и събират митническите такси, химиците ще откриват и анализират наркотици, биолозите  ще проверяват храните, учителите филолози ще превеждат и ще проверяват дали всички граждани, притежаващи български паспорти, знаят поне по една дума на  български. Историците ще разясняват на преминаващите българския произход на Кирил и Методий, на Киро Глигоров, на Самуил и Яне Сандански. Приходите да се превеждат директно на Янка Такева в Съюза на българските учители и на БАН.

Културните дейци да не се надяват на митниците. Те да залягат над летните халтури и да си внасят чинно пенсионните вноски, защото вече няма да се раздават пари от джипката.

През третото тримесечие митничари ще бъдат лекарите. Те ще обмитяват, ще преглеждат, ще ваксинират, ще оперират още на границата. Граничните коридори са широки, не са като клиничните пътеки. Даже три месеца са много на лекарите, ама нали още има пандемия, трябват средства за Здравната каса.

Властта трябва да се погрижи и за т. нар. „отбор на народа”. Вместо да се моли на спонсори, Наско Сираков направо да поеме една смяна на Кулата и левскарите ще са доволни. Следващата смяна да се даде на най-гръмогласния – президентът на „Славия”  Венци Стефанов, за да не мърмори повече. За да не скочат цесекарите, началник на третата смяна да се назначи треньорът на 20-и век Димитър Пенев, който може и да не говори много, но пък винаги забавлява аудиторията с находчивите си изказвания. Е, вярно, приходите предвидимо ще бъдат ниски, защото Пената май не различава ТИР от тирбушон, но пък ЦСКА са добре финансово.

Дневната,  четвърта смяна, да се даде на Стефка Костадинова, защото освен Цар Футбол,има и олимпийски спортове, лагери, олимпиади и прочие.

Златния гьол ще остане като буфер за непредвидени искания от стачкуващи, плажуващи и т.н.

В предложението няма нещо ново. Просто актуализираме мерака на бай Ганьо за солунската митница.

Михаил ТОДОРОВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички