Четвъртък, 21 Oct 2021
 
Други Крими

Почернените родители от Братаница с изповед само в днешния брой на “Знаме“

  23.07.2021 08:18             
Почернените родители от Братаница с изповед само в днешния брой на “Знаме“

"Защо хората забравихме и законите, и Бога?!" Това се питат родителите на 8-годишната Моника Стоименова от Братаница. Почернените Марин и Блага не дават публични изяви, макар многократно да бяха търсени за коментар. Решиха да излеят мъката си чрез „Знаме“, но не за да отговарят на въпроси от сорта на "Как се чувствате?" Решиха да говорят, не за да се оплакват от кошмарната си участ. А за да светнат червената лампичка пред всички нас.

Защото Мони бе прегазена смъртоносно в центъра на населено място. На пешеходна пътека, която вместо мост между два тротоара стана мост към отвъдното. Моника беше едно от нашите деца и за нея ще ви разкажем в днешния петъчен брой на „Знаме”. От устата на нейните родители, които искат да кажат много неща, но се задавят в сълзи. Искат да кажат на всеки шофьор и потенциален убиец на деца, че тези живи очи на снимката са на едно будно, умно, весело и енергично детенце, което е пресичало на грешното място. В грешна държава, в която законът е разтегливо понятие.

Родителите на Мони искат справедливост. В тях няма и помен от мъст. Има един светъл образ на момиченцето, което са чакали толкова дълго време, а Бог накрая им го е дал. И те били щастливи. Допреди пет дни. Знаят, че не Бог им го е отнел. Може би не е и точно джигитът. Той е само част от уродливите форми на държавата, в която живеем. И която сме направили такава сами, защото всички си мислим, че законите може да бъдат нарушавани. Че невинаги трябва да спазваме Божиите заповеди.

Разказът на родителите на Моника - единствено в днешния брой на вестник „Знаме”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички