Спорт

Исторически пробив при жените и три отборни титли за петобойците на СК ”Шампион”

  27.07.2021 13:18             
Исторически пробив при жените и три отборни титли за петобойците на СК ”Шампион”

Ездата се оказа разковничето за спечелването на златните медали под Царевец

ВЕЛИКО ТЪРНОВО. С исторически привкус е триумфът от държавното първенство за пазарджишкия клуб „Шампион” – три титли и за първи път шампионка и вицешампионка при жените в модерния петобой на Държавното първенство за младежи и девойки под 21 години, мъже и жени, което завърши преди часове в старопрестолния град. Отборното злато е при жени, девойки и младежи до 21 години. На финалите при жените пазарджиклийки осъществиха истинска инвазия в първата шестица. Михаела Зонова и Виктория Пенева се окичиха със златото и среброто. Третото място тук бе завоювано от Кристина Денина от другия пазарджишки клуб - „Хебър”, а Теодора Маринова и Мария Лазарова от СК „Шампион” са на четвърто и пето място. Така че закономерно, но и исторически в крайното класиране при жените златната отборна купа е за СК „Шампион”.

Да припомним, че миналата година отново под хълма Царевец подрастващата петобойка Зонова спечели бронз при жените, а почти връстничката й - 13-годишната Пенева, зае призово място при девойките до 21 години, където Виктория Стойнова грабна среброто.

Сега отборно злато „Шампион” спечели и при младежите до 21 години след като Емил Грозданов стъпи на второто място на почетната стълбичка, Радослав Хритов – на третото, а съотборниците им Ангел Франгов и Георги Рангелов са четвърти и пети в крайното класиране. При мъжете в окончателната подредба те заеха 5-то, 7-мо, 8-мо и 9-то места. Тук шестото място бе за треньора на новия пазарджишки клуб „Олимпиец” Димитър Кестенов – след 10-годишно отсъствие от активния спорт младият наставник направи впечатляващо завръщане в петобоя.

Наред с резултатите във фехтовката, плуването, бягането и стрелбата, впечатление правят резултатите в ездата на младите пазарджишки състезатели (тя се проведе в Арбанаси). При мъжете точките на нашите са почти като на първите четирима в крайното класиране - Денис Колев (НСА), Радослав Стойчев („Черно море”-Вн), Явор Пешлеевски („Славия”) и Тодор Михалев (НСА). При жените пък при ездата Зонова и Пенева не само взеха много точки, но бяха и единствените, които стартираха от 13 финалистки!

„Успехът е много голям! Това, че развиваме ездата целенасочено и системно, дава своите плодове. Всеки ден децата яздят в клубната база в Добровница и резултатите са налице”, коментира с видима гордост треньорът по езда в СК „Шампион” Валентин Георгиев. СК „Шампион” е единственият клуб със собствена конна база в страната и един от малкото зад граница, който може да се похвали с това.

В клуба отчитат годината като най-успешната и заради шампионските титли в по-малките групи при подрастващите, и заради историческия успех на държавното първенство и мемориал „Христо Чочев” с четирите от четири златни купи при 17- и 19-годишните. Годината обаче бе и тежка, а сега предстои морски възстановителен лагер за около 50 състезатели. Десетдневният камп ще бъде на Слънчев бряг и започва от 22 август. В него обаче участие няма да вземат Емил Грозданов и Мария Лазарова. Двамата се готвят усърдно за европейското първенство до 16 години в португалия, което стартира на 29 август в Португалия.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички