Четвъртък, 24 Фев 2022
 
Други Крими

ГЕРБ: Каналджийството на мигранти се върна, Рашков е виновен за това!

  27.07.2021 17:52             
ГЕРБ: Каналджийството на мигранти се върна, Рашков е виновен за това!

Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за последния месец а капацитетът на центъра за бежанци в Любимец е почти изцяло запълнен. Това заявиха народните представители от ГЕРБ/СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов след посещение в специалния дом за временно настаняване на чужденци в град Любимец. От 660 места, са запълнени 500, което означава, че основната сграда е пълна и вече се настаняват хора във фургони. Според тях, отново се развива каналджийството.

„Причината да сме за втори пореден ден в двата миграционни центъра в Любимец и Харманли, е защото имаме информация и от граждани, и от медии, че натискът върху българската граница се е увеличил за съжаление от бежанска вълна. Ако охраната на границата е отслабена, отговорност носи МВР и лично министър Бойко Рашков“, обясни Александър Иванов.

„Този лагер и още един са пряка отговорност на министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Много пряка и много директна. Той пък е назначен от президента. Те много искат да запазят в тайна колко човека има в лагера, колко мигранти са били настанени през последните 24 часа, до колко капацитетът е запълнен и какво мислят да правят? Те много пазят това в тайна от българските граждани, но тази тайна е толкова очеизвадна пък за хората, които живеят тук в Любимец и в Харманли. Ние просто искаме официално да ни заявят колко е запълнен капацитетът и какво смятат да правят“, заяви Маноил Манев. Той настоя някой от ръководството на Центъра да излезе и да даде тези данни на народните представители. Според него, напълни ли се този лагер от закрит тип, както и другия такъв, тогава единственото решение, което остава е или да се спре потокът, или да откриват нови лагери. И този отговор трябва да бъде казан от министър Рашков.

"Важно е и къде са заловени тези нелегални мигранти. Защото ние имаме сигнали, че те са заловени дори около територията на Русе, около Варна, около София, около Елин Пелин, което означава, че те са минали границата необезпокоявано, влезли са във вътрешността на страната и чак там са били задържани от органите на МВР“, посочи Христо Гаджев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички