Понеделник, 08 Nov 2021
 
Спорт

“Болярите“ паднаха с 2:4 от “Хебър“ под Царевец

  04.08.2021 22:23             
“Болярите“ паднаха с 2:4 от “Хебър“ под Царевец

ВЕЛИКО ТЪРНОВО В третия кръг от Втора лига „Етър” допусна загуба с 2:4 от „Хебър” у дома и след второто поражение публиката на стадион „Ивайло“ започна да скандира „Оставка!“ срещу треньора Веселин Великов.

Иначе мачът започна с натиск на „болярите”, като най-чистата ситуация бе в 18-ата минута, когато Илиев центрира, но от чиста позиция Младенов прати топката над вратата. „Хебър” поведе при първата си по-сериозна атака в 33-ата минута. Октай Хамдиев асистира на Евгени Игнатов-Бамзе, който от бялата точка прокара топката под плонжа на стража на етърци – 0:1. Само след шест минути отново капитанът на „зелените“ удвои аванса на пазарджиклии – с  хубав гол с удар с левия крак. И тук Октай Хамдиев бе с важна роля, тъй като крилото записа втората си асистенция към халфа на “Хебър”.

 „Виолетовите” се опитаха да върнат поне един гол, но в самия край на полувремето Ради Апостолов след корнер се размина с топката пред вратата. И втората част започна така – пак Апостолов стреля, но вратарят Дебърлиев изби. В 52-ата минута след удар в гредата Живко Петков отблизо с добавка покачи на 0:3. Направените смени дадоха резултат и „виолетовите” успяха да се върнат в мача. В 58-ата минута Радослав Апостолов проби отляво и центира на втора греда към Кольо Станев, който овладя топката с гърди, след което с точен удар наказа Петър Дебърлиев. Играчите на Веселин Великов продължиха да диктуват темпото на терена, като това се отплати с втори гол в мрежата на „Хебър”. Точен бе Мартин Петков, който се възползва от разбъркване в наказателното поле след центриране на Станев и с глава намали на 2:3.

В 70-ата минута реферът Ивелин Занев показа втори жълт и червен картон на Живко Петков, но впоследствие отмени решението си. В 83-ата минута резервата Тодор Чаворски също записа името си сред голмайсторите. Опитният нападател успя да засече с крак центриране от десния фланг на Георги Каракашев и така фиксира крайното 2:4.

След мача треньорът на хебърци Николай Митов заяви: " Това, което искахме, го направихме. Въпросът е, че след 3:0 в наша полза вместо да си подаваме и да качим на още по-голяма разлика,  допуснахме два гола и върнахме домакините в мача. Това не бива да се допуска втори път. Претенциите ми след ремито с Миньор преди няколко дни бяха единствено да сме по-уверени. Ако показваме това, което правим на тренировките ще бъда спокоен. Персонални задачи нямахме конкретни за мача с Етър",

Митов сподели, че при 3:2 се е сетил за мач, в който на стадион „Ивайло“ с бивш свой тим от 3:0 в края на двубоя е завършил с хикс. "При 4:2 днес обаче гледах спокойно мача", коментира наставникът. 

"Етър": Анатоли Господинов, Атанас Кръстев, Здравко Илиев, Мариян Иванов, Хосе Чембърс, Яни Пехливанов, Радослав Апостолов, Мартин Петков, Ловре Кнежевич, Кольо Станев, Даниел Младенов (Николай Дичев, Николай Янков, Ромеш Ивей).

ХЕБЪР: Петър Дебърлиев, Мартин Вълчинов, Радослав Терзиев, Мартин Михайлов, Георги Търтов, Олег Димитров, Ангел Бастунов, Евгени Игнатов (кап.), Октай Хамдиев, Емануил Манев, Живко Петков (Ивайло Михайлов, Тодор Чаворски, Георги Каракашев, Жак Пехливанов, Стойчо Папазов).

 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички