ИНФО КОВИД-19 Спорт

Наши бадминтонисти и екип на федерацията играха срещу зависимостите на младите

  06.08.2021 07:24             
Наши бадминтонисти и екип на федерацията играха срещу зависимостите на младите

ПАЗАРДЖИК. В сряда и четвъртък - 4 и 5 август, екип на БФБадминтон заедно със 7 младежи доброволци проведоха  демонстрации на спорта бадминтон и  информационно популяризаторска кампания в центъра на областния град. Това бе част от проекта "Превенция на различните форми на зависимости сред младите хора по време на пандемия"  по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта на ММС  по Договор № 25-00-10/17.03.2021 г.

В демонстрациите участваха и няколко изявени млади спортисти от град Пазарджик - Гергана Павлова - спортист номер едно на Пазарджик за 2020 година, над 25 деца от клуба, както и председателят на  Бадминтон скуош клуб Пазарджик - Неделчо Кесов, които се включиха в подкрепа на провежданата от БФБадминтон национална кампания - "Стоп на зависимостта, старт на активността - 2021 г.“

Основните цели на проекта са в съответствие с  Програмата на ММС ,като инструмент за изграждане на социално отговорно поведение чрез повишаване умението на младежите за водене на живот без зависимости - наркотици, тютюнопушене, алкохол, интернет, както и с принципите заложени в Закона за младежта, Националната стратегия  и европейските политики за младежта.

Дейностите по провеждания проект са насочени към развитието на младежите от различни населени места, подобряване на методите и средствата за превенция на различни видове зависимости, тъй като развитието на обществото и забързаните темпове на живот оказват както положително, така и отрицателно влияние върху младите хора. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички