Други

Йордан Рогачев след уволнението: Много мръсотия, но съвестта ми е чиста!

  16.08.2021 15:29             
Йордан Рогачев след уволнението: Много мръсотия, но съвестта ми е  чиста!

Замесен в уволнението е и полицаят-баща на бияча от велинградска дискотека, твърди бившият шеф на полицията в Пазарджик и Пловдив

Старши комисар Йордан Рогачев заяви пред „Знаме“ часове след като бе оповестено уволнението му, че веднага след като е дал изявления пред медиите е станал обект на проверка и от страна от НАП.

„Много мръсотия! Всичко е на политическа основа. Но съвестта ми е чиста и ще обжалвам уволнението“, заяви пред наш репортер бившият шеф на Областната дирекция на МВР в Пазарджик и Районното управление във Велинград, който е родом от Стрелча. Той бе дисциплинарно уволнен със заповед от служебния вътрешен министър Бойко Рашков като директор на пловдивската полиция. Като причина за дисциплинарното уволнение на Йордан Рогачев се посочва, че той системно не е стоял на работното си място от 9:30 до 16 часа като през това време пътувал със служебни автомобили, без това да е необходимо. Рогачев заяви, че срещу него е имало и подаден сигнал. "От служител, който осъществяваше системен психологически и сексуален тормоз върху служителка на областната дирекция. Аз го извиках, разговарях с него, след което го преместих да работи на друго място до навършване на пенсионна възраст. След като бях отстранен, той лично отиде при изпълняващия длъжността и подаде донос срещу мене и заради това ме разследваха. В комплексната проверка абсолютно нищо не се намери и понеже нямаше за какво се хванаха заради това". Йордан Рогачев каза също , че още на 19 юни, когато е бил в болница, бил посетен от негов заместник. „С думите: "Праща ме министър Рашков, подай си оставката, поне да си вземеш заплатите, в противен случай ще стане много лошо за теб. Моят отговор беше: "Не. Аз няма от какво да се притеснявам". Рогачев ще обжалва уволнението си в предвидения от закона 14-дневен срок.

За отстраняването си той разказа, че по обяд на 19 юни, прибирайки се от покупки, пред дома си буквално бил заклещен с маневра от полицейския бус на „Специализирани полицейски сили“.

„Бусът е оборудван за действия на полицията при масови безредици и е със софийски регистрационен номер. Като при акция срещу опасен престъпник от буса изскочиха трима униформени и двама цивилни мъже. Бях шокиран от това, което става. Все пак ги попитах за какво са дошли и с какво мога да им помогна. Те ми отговориха, че са тук, за да ми връчат заповедта на министър Рашков за образуваното дисциплинарно производство срещу мен и за временното ми отстраняване от длъжност. Не е имало проблем с връчването. Двамата цивилни служители, които разпознах, че са от „Човешки ресурси“ в Областната дирекция на МВР в Пловдив, бяха толкова объркани, че дори не ми иззеха полицейския знак и картата. Това наложи да ходя в сградата на полицията, за да ги предам. на цялата ситуация с връчването на заповедта за дисциплинарното производство стана свидетел невръстният ми 3-годишен син. Наложи се да помоля една от комшийките да го вземе и да го прибере в съседния магазин, за да не гледа какво се случва. И сега, към днешна дата, и всеки ден след този случай,  щом детето ми види полицейски бус или патрулка, започва да плаче“, коментира не без емоции Йордан Рогачев пред "Знаме".

И "велинградска връзка" покрай уволнението

Рогачев е уверен, че по всяка вероятност го подслушват и следят. Преди около 2 седмици, когато бил на почивка със семейството си във Велинград, се обадил на приятел,  който е с тежко заболяване. „Приятелят ми каза в кое заведение е, отидох там, видяхме се. Исках просто да го видя. След като станах оттам, малко по-късно ми се обади собственикът на заведението, за да ми каже, че служител на „Вътрешна сигурност“ отишъл там без документ. Изискал свалянето на записи от камерите на въпросното заведение, за да види с кого съм пил кафе. Това е абсолютно незаконно. Спрямо този служител се извършва проверка както от МВР, и от прокуратурата. Явно това пък му е цената, ако ходи да сваля незаконни записи - да се спаси. Синът на този служител бе участвал в сбиване в местна дискотека във Велинград. Той след това е бил със сина си, ходил е в районното, разпоредил се какво да пише синът му. След отразяването на случая тогава в медиите се самосезира и прокуратурата, и МВР, за да извършат проверка“, каза още Йордан Рогачев.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички