Крими Пазарджик Регионът

Полицейският бюлетин на 17 август 2021г.

  17.08.2021 13:00             
Полицейският бюлетин на 17 август 2021г.

Извършителка на домови кражби е установена и задържана от служители на РУ-Септември. На 11 август в полицейското управление бил получен сигнал за домова кражба. Неизвестен проникнал през входната врата на 36-годишен септемвриец и отмъкнал сумата от 1500 британски паунда. Два дни по-късно аналогична кражба била констатирана в къщата на 34-годишна жена. От там били откраднати преносим компютър, златен накит и банкнота с номинал от 100 лева. И на двете места били извършени огледи, а с разплитането на случаите се заели криминалисти от местното полицейско управление. Не след дълго те установили, че автор и на двете посегателства е 25-годишна жена от Септември. Тя е задържана в ареста за срок от 24 часа, а в дома и били открити част от откраднатите вещи и пари. По случаите се водят досъдебни производства.

 

Служители от РУ-Пещера са установили извършителите на разбивания и кражби от търговски обект и вендинг машина. Вчера в полицейското управление в Пещера постъпил сигнал от 68-годишна жена. Тя съобщила, че през нощта на 10 срещу 11 август младежи са повредили врата на хладилна витрина. От там те извършили и кражба на безалкохолни напитки. Няколко дни по-късно собственик на вендинг машина подал сигнал в управлението, че е повредена вратата на апарата, а от вътре били откраднати храни и напитки. Повредени били и двете охранителни камери поставени над съоръжението. В резултат на проведеното разследване служители на полицейското управление идентифицирали среднощните вандали. Оказало се, че това са четири момчета на възраст между 15 и 16 години, всичките от родопския град. С тях работят инспектор „Детска педагогическа стая“ и криминалисти. И по двата случая са образувани преписки, които са докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.

 

Криминалисти от РУ-Септември установиха самоличността на група деца запалили по непредпазливост част от покривната конструкция на навес в двора на основното училище в септемврийското село Ковачево. В събота вечерта в пожарната и полицията в Септември бил получен сигнал за пожар в двора на основното училище в село Ковачево. Към мястото бързо били насочени противопожарен автомобил с огнеборци от РСПБЗН-Белово и екип на полицейското управление в Септември. Огънят бил бързо загасен, след което е установено, че е обгоряла част от конструкцията на навеса и около 12 кв. метра от изолацията на училищната сграда.  На мястото е извършен оглед, а разследването поето от криминалисти, полицейски и младши-полицейски инспектори. Така органите на реда установили, че група от три деца на възраст между 13 и 14 години се събрали под навеса и запалили огън, а от там бил предизвикан и инцидента. С трите момчета, които са от село Ковачево работят инспектор „Детска педагогическа стая“ и полицейски служители.   

 

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички