Крими Пазарджик

Прокуратурата образува досъдебно производство за смъртта на Иван Ранчев

  30.08.2021 15:24             
Прокуратурата образува досъдебно производство за смъртта на Иван Ранчев

Окръжна прокуратура – Пазарджик образува досъдебно производство за смъртта на 41-годишния треньор в ДЮШ на Хебър Иван Ранчев. Засега разследването е срещу неизвестен извършител и е за немарливост, довела до смърт.

Вече писахме, че той загина от мълния на стадиона в Лесичово снощи по време на контролна футболна среща между местния отбор и Ботев (Черногорово).

От Апелативна прокуратура заявиха: „Окръжна прокуратура – Пазарджик се самосезира и образува досъдебно производство за това, че на 29.08.2021 г., в с. Лесичово, обл. Пазарджик, е причинена смъртта на И.Р., на 41 г., поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност  - престъпление по чл. 123 ал. 1 от Наказателна кодекс.

По делото е назначена експертиза и се извършват и други процесуално – следствени действия. 

Срокът на разследването е двумесечен. „

По време на мача не е имало лекарски екип, защото срещата е приятелска. На стадиона има два гръмоотвода, играчите са играли на изкуствен терен с гумени обувки, а от Община Лесичово твърдят, че всички правила за безопасност са спазени. По всяка вероятност смарт гривната на Иван Ранчев е привлякла мълнията.

Близки на загиналия футболен треньор съобщиха за "Знаме", че той ще бъде погребан в родния си Стамболийски. Поклонението ще бъде във вторник от 13 часа на Гробищния парк в градчето.

Освен в Хебър, Иван Ранчев е играл още в Тракия (Стамболийски) – деца, Спартак (Пловдив) – юноши младша и старша възраст, Армеец (Пловдив), Раковски (Раковски), ФК Виноградец, Белите орли (Плевен), Чепинец (Велинград), Тракиец (Главиница) и други аматьорски клубове от Пазарджишко.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички