Крими Пазарджик

Прокуратурата образува досъдебно производство за смъртта на Иван Ранчев

  30.08.2021 15:24             
Прокуратурата образува досъдебно производство за смъртта на Иван Ранчев

Окръжна прокуратура – Пазарджик образува досъдебно производство за смъртта на 41-годишния треньор в ДЮШ на Хебър Иван Ранчев. Засега разследването е срещу неизвестен извършител и е за немарливост, довела до смърт.

Вече писахме, че той загина от мълния на стадиона в Лесичово снощи по време на контролна футболна среща между местния отбор и Ботев (Черногорово).

От Апелативна прокуратура заявиха: „Окръжна прокуратура – Пазарджик се самосезира и образува досъдебно производство за това, че на 29.08.2021 г., в с. Лесичово, обл. Пазарджик, е причинена смъртта на И.Р., на 41 г., поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност  - престъпление по чл. 123 ал. 1 от Наказателна кодекс.

По делото е назначена експертиза и се извършват и други процесуално – следствени действия. 

Срокът на разследването е двумесечен. „

По време на мача не е имало лекарски екип, защото срещата е приятелска. На стадиона има два гръмоотвода, играчите са играли на изкуствен терен с гумени обувки, а от Община Лесичово твърдят, че всички правила за безопасност са спазени. По всяка вероятност смарт гривната на Иван Ранчев е привлякла мълнията.

Близки на загиналия футболен треньор съобщиха за "Знаме", че той ще бъде погребан в родния си Стамболийски. Поклонението ще бъде във вторник от 13 часа на Гробищния парк в градчето.

Освен в Хебър, Иван Ранчев е играл още в Тракия (Стамболийски) – деца, Спартак (Пловдив) – юноши младша и старша възраст, Армеец (Пловдив), Раковски (Раковски), ФК Виноградец, Белите орли (Плевен), Чепинец (Велинград), Тракиец (Главиница) и други аматьорски клубове от Пазарджишко.

(Зн)


Свързани