Крими

Полицейският бюлетин на 23 септември 2021 г.

  23.09.2021 12:27             
Полицейският бюлетин на 23 септември 2021 г.

Пореден случай на незаконна сеч разследват полицаи от РУ-Велинград. Вчера следобед в полицейското управление бил подаден сигнал от служители на Регионалната дирекция по горите в Пазарджик. В местност, намираща се в горски фонд стопанисван от ДГС-Селище лесничеите открили общо 38 иглолистни дървета отсечени без редовно писмено позволително и немаркирани с контролна горска марка. На мястото пристигнала дежурна група при РУ-Велинград, който извършила оглед, а по случая било образувано досъдебно производство. В резултат на предприетите действия били установени извършителите на незаконната сеч. Задържани са 40-годишен мъж от велинградското село Побит камък и 47-годишен жител на Сърница. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура.  

Ловък извършител на кражба от заложна къща е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. На 24 август в управлението бил получен сигнал от служителка на заложна къща, намираща се в Пазарджик. При жената пристигнал клиент, който заложил смартфон. След като получил сумата от залога той поискал смартфона под предлог, че му е необходимо преди да тръгне да види един телефонен номер. Вземайки устройството той бързо се измъкнал от помещението и избягал. В резултат на предприетото разследване криминалистите от полицейското управление в областния град влезли в дирите на ловкия апаш. Оказало се, че това е 27-годишен жител на пазарджишкия квартал „Изток“. Той е задържан, а мобилното устройство е иззето.   

Солидно почерпен шофьор са задържани служители от Районното управление в Септември. На улица в село Бошуля униформените извършили проверка на лек автомобил „Ситроен“ с водач 48-годишен пловдивчанин. Последвал тест за алкохол, при който дрегерът отчел „едва“ 3.38 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан, а спрямо него е образувано бързо производство.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички